יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » ``החורף הגיע לפלורנטין!``



"החורף הגיע לפלורנטין!"


03/01/2017
פסטיבל המרקים הכשר של באגסי



כבר לא חלק מטרנד, זאת מציאות שמשתנה בת"א: לאחר 15 שנה של פעילות תוססת ורוויית אלכוהול, הבאגסי (בר ומסעדה בפלורנטין) קיבל כשרות מטעם הרבנות בתל אביב. באגסי, הבר הראשון שהוקם בפלורנטין והמזוהה עם השפית חיה קלור, עבר מהפך משמעותי בתחילת השנה ובעזרת צוות הכשרות של הרבנות הראשית הכשיר את המטבח.

 

השפית עמלה על התאמת המנות הפופולאריות למטבח כשר, ולרגל השדרוג יצרה גם מנות חדשות כשרות ומסעירות בעלות אופי מיוחד המותאם למסעדת בר שכונתית תוססת. חיה קלור, המוכרת לקהל מהתכנית משחקי השף בה נטלה חלק, מספרת בשמחה על תהליך ה"התקרבות באמונה" שהיא חווה ועל מה שהביא אותה להחלטה האמיצה להכשיר את המקום. 

בימים אלה שהצינה מתגברת וכולנו מחפשים מרק טוב לחמם את הנפש ואת הגוף, מציע הבאגסי פסטיבל מרקים טעימים ומנחמים במיוחד: מרק קרם ערמונים, מרק קרם בטטה שומר ג'ינג'ר ותפוז, מרק דגים צרפתי ביין לבן, מרק בשר תימני, מרק קובה סלק טבעוני (34-59 שקלים). 

שאר התפריט אגב, מורכב מארוחות בוקר טבעוניות, והחל משעות הצהריים מוצעות עסקיות על טהרת המטבח הכשר. בבאגסי השבת נכנסת כבר בחמישי: מידי חמישי בערב ועד לכניסת השבת, מתקיימים בבאגסי אירועי קבלת שבת, כשאז מוגשות מנות בעלות ניחוח מסורתי, כמו החריימה המפורסם של חיה, צ'ולנט וקישקע שיוגשו כמנות טאפאס מיוחדות וכן דג מלוח וסוגי קיגעלים שונים. 

עוד תמצאו בבאגסי: "תבשיל אהבה" העשוי מנתחי עגל מבושלים ביינות מתוקים ויבשים, ממולאים שונים, ברבוניות מטוגנות, כדורי כרישה עם בשר טלה על טחינה "כמעט גולמית" ועוד. המסעדה משתבחת בהתייחסות מיוחדת גם לטבעונים... 

 

  • כשרות (רגילה): הרבנות תל אביב
  • התמונות מאושרות לשימוש, קרדיט צילום חובה: מאיר בולקה

מרק קרם ערמונים

באדיבות חיה קלור, שפית ה"באגסי" 

מצרכים (8 מנות):

3 חבילות ערמונים בוואקום

2 בצלים לבנים בינוניים- יש לקלף ולחתוך לארבע

2 דלעת ערמונים- יש לקלף, לנקות מתוכן – ולחתוך ל 4

2 שומר שטופים וחתוכים לארבע

10 שיני שום קלופים

2 גזרים קלופים וחתוכים לארבע

2 תפוחים אדמה קלופים וחתוכים לרבעים

4 ענפי סלרי

1 ענף כרישה פרוס ונקי

1 מחית חלב קוקס

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ראס אל חנות

1/2 כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל

2 כפות שמן זית

אופן הכנה

  • מחממים שמן בסיר מתאים
  • מטגנים ערמונים, שום, בצל, כרישה, שומר, סלרי וגזר עד הזהבה.
  • מוסיפים דלעת ערמונים, תפוח אדמה, חלב קוקס ושתי כוסות חלב שקדים
  • לאחר מכן משלימים במים עד שכל הירקות מכוסים.
  • מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד ריכוך
  • לאחר מכן טוחנים עד קבלת קרם חלק, טועמים ומתקנים טעמים.
  • מגישים עם 3 ערמונים מפוררים

 לחיים, בתיאבון!


פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines