סלט גזר, סלרי, חמוציות בוטנים וכוסברה בוינגרט חרדלים

באדיבות השף אריק ברגר
מצרכים:
4 גזרים מגורדים על פומפיה גסה
3 מקלות סלרי אמריקאי (עם העלים) קצוצים
2 כפות חמוציות
2 כפות בוטנים מטוגנים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
מיץ מ2 לימונים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית חרדל גרגרים
1 כף חרדל דיז'ון MAILLE חלק
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. בקערית מערבבים: מיץ לימון, שמן זית, 2 סוגי חרדל.
2. בקערה גדולה מערבבים: גזר, סלרי, חמוציות, בוטנים, כוסברה ופטרוזיליה.
3. מאחדים את הסלט עם הרוטב.
4. מתקנים את התתיבול בעזרת מלח ופלפל.
מתכון סלט חסה, עלים ירוקים, נקטרינות מקורמלות ורוטב חרדל
באדיבות השף אריק ברגר

חומרים:
1 חסה ערבית שטופה וקרועה ביד
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות פטרוזליה קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ
10 פלחי נקטרינה מקורמלים (ראו הסבר)
1 כף קשיו קלוי וקצוץ
1 כף בוטנים מטוגנים קצוצים
רוטב:
1 כוס שמן זית
2 כפות חרדל MAILLE
1 כף דבש
1 שן שום קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
אופן הכנה:
1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
2. כשהמחבת חמה מאוד מניחים בה את פלחי הנקטרינה ומפזרים מעט סוכר מלמעלה.
3. לאחר 2 דקות הופכים בזהירות את פלחי הנקטרינה וצורבים את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומקררים.
4. מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיבי הרוטב.
5. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבים הסלט פרט לקשיו והבוטנים.
6. מוזגים את הרוטב על הסלט.
7. מפזרים את הקשיו והבוטנים ומגישים.
צילום: סיון רושאני