יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » פנינה ירושלמית


פנינה ירושלמית


27/04/2015 מאת: נעמה  
ביקור במסעדת מודרן מהווה חוויה קולינרית אך גם אסטטית ואמנותית, עוד פנינה ירושלמית אליה חייבים להגיע.


מסעדת מודרןאיני זוכרת באיזה סרט זה היה ששמעתי לראשונה את האימרה הטוענת שיש 3 דברים שהם החשובים ביותר לגבי פתיחת עסק חדש: "מיקום מיקום מיקום" (בתרגום חופשי מlocation, location, location ), ובאימרה זו נזכרתי כשנכנסתי למבנה הכניסה המרשים של מוזיאון ישראל וצעדתי לכיוון מסעדת "מודרן". כבר עם הפסיעה הראשונה בדלת הרגשתי שנכנסתי ליצירה של האמן המפורסם מונדריאן בשל הקווים האנכיים והאופקיים, ובצבעוניות המאפיינת את עבודתו ואת סגנון הדה סטיל ההולנדי. הריהוט וסגנון החלל תורמים לאווירה האמנותית הייחודית שלא מסעדת מודרןהרגשתי באף מסעדה אחרת.
אלמנט ייחודי נוסף של המסעדה הינו שעות הפתיחה שלה: המסעדה פתוחה בימים א,ב,ד,ה – 12:00 עד 17:00 בימי ג – 16:30 עד 23:00 ובצהריים המסעדה מציעה ארוחות עסקיות הכוללות מנה ראשונה ועיקרית, במחיר המנה העיקרית, החל מ-60 ש"ח. כאשר החלפנו כמה מילים עם בעלי המקום והזדמן לי לשאול אותו מה קורה בערבים הוא הסביר כי המסעדה פתוחה לקהל הרחב בשעות בהם המוזיאון פתוח לקהל הרחב, וכאשר המוזיאון סגור - המסעדה מארחת אירועים פרטיים.
 
מסעדת מודרןעכשיו נגיע לעיקר העניין שלשמו התכנסנו - האוכל. אבקש את רשותכם להתחיל באופן יוצא דופן דווקא מהמנה העיקרית משום שהסופריטו (קוביות בקר) אותו בחר בן-זוגי דורש מקום של כבוד. לפני שנפליג בשבחי הבשר חשוב להזכיר שהמנה מרשימה מאוד הן בגודלה והן באופן ההגשה. מדובר באחת ממנות הבקר הטובות שטעמתי. איכות הבשר ניכרת בכל ביס, והוא מוצג בפשטות, מבלי להתרברב ועירום מקישוטים חיצוניים משום שהוא לא זקוק לכך ועומד בפני עצמו בכבוד.
 מסעדת מודרן
לאחר שחלקתי את הכבוד המתאים, אחזור להתחלה ואספר על אחת ממנות הבסיס, הלא הוא מגש הטאפס הירושלמי הזוכה לעדנה מחודשת. מדובר במנת התחלה שעליה ממש לא כדאי לוותר, ואכן המלצרית החביבה העידה שהיא מבין המנות המוזמנות ביותר. במודרן הוא כולל: חומוס עשוי במקום עם גרגרים ושמן זית, פלחי סלק בתנור, קרם חציל בלדי ופיסטוק, טאבולה עדשים ועשבי תבלינים ירוקים, פלאפל ירוק מעולה המוגש חם על טחינה לבנה, סלט עגבניות שום ופלפל חריף ירוק, עלי גפן ביתיים מתובלים היטב ובעלי מרקם מושלם ואיזון מדויק, ולחם פרנה חם מהתנור.
 
מאחר ואני מאוד אוהבת פרגית וגם את יצירותיו של האמן ג'קסון פולוק התפתיתי לטעום ממנת הקדאיף של ג'קסון שמציעה חוטי קדאיף, בשר פרגית, אגוזי מלך וקינמון בעיצוב ג'קסוני למהדרין. המנה היתה מפתיעה בשילוב הטעמים ואתגרה את תפיסתינו בנוגע לבשר מתוק ולדעות הקדומות המגדירות את חוטי הקדאיף כחלק מעולם הקינוחים, ללא סיבה. המרקם העדין שלהם של החוטים השתלב היטב גם במנה שאינה מתוקה בהגדרתה ולא העיבו כהוא זה על טעם הפרגית.
חווית הסעודה במסעדת מודרן הייתה נעימה מאוד, האווירה שקטה ונינוחה, העיצוב אמנותי ומסוגנן אך מזמין, והאוכל עשוי ביד אמן מומחה שנסיונו רב השנים ניכר עליו, בהצלחתו לשלב בין טרנדים עכשווים לבין המאכלים המסורתיים והטעמים הירושלמים האהובים על כולנו.
 מסעדת מודרן

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines