יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » טעם הקיבוץ


טעם הקיבוץ


26/04/2015
בקיבוץ געתון בגליל המערבי מייצרים כ – 11 סוגי שיכר פירות בשיטה המסורתית והטעם? נפלא.


יש גם מרכז מבקרים באווירה כפרית שמזמין להכיר מקרוב את תהליך הייצור ואף לטעום. יקב שיכר הכפר, חוויה כפרית משכרת.
יקב שיכר הכפר
בלב הקיבוץ הגלילי, קיבוץ געתון, בפינת טבע פסטורלית ושלווה הוקם בשנת 2001 יקב שיכר הכפר שמייצר שיכרי יין מפירות טריים. היקב הוקם על ידי האגרונום וחבר הקיבוץ גדעון אדר בן השמונים שמשמש כיינן הראשי עד היום. בראשית הקמתו יוצר רק סוג אחד של שיכר ייחודי מפרי הפסיפלורה, שנערם אז בכמויות אדירות בקיבוץ, ולא היה לו שימוש, עד שהקיבוץ החליט להשתמש בו לייצור יין שיכר. במשך תקופה ארוכה ייצר היקב שיכרים משני סוגי הפרי, עד שאדר החליט שהגיע הזמן להתקדם ולגוון את פס הייצור הידני. אט, אט נכנסו היישר ממטעי הקיבוץ גם הקיווי, והליצ'י.
כיום, היקב  מייצר בשנה כ- 13,000 בקבוקים של 11 סוגי שיכרים שונים מפירות אקזוטיים טבעיים, ללא תמציות מלאכותיות וצבעי מאכל, ובגדלים שונים: 750 סמ"ק (79 ₪); 500 סמ"ק (63 ₪); 200 סמ"ק (43 ₪); 100 סמ"ק (27 ₪).  
התהליך הינו מסורתי (ידני), משלב הסחיטה ומיצוי הפרי ועד לאריזה. התהליך הינו מורכב ומתחיל בחיתוך הפרי להוצאת ציפתו (תוכן, מיץ וזרעים), הפרדת הזרעים במסננת ידנית, הוספת שמרים לתסיסה, שבועיים של תסיסה במיכלים עד שמתקבל הבסיס לשיכר. רק אז אפשר לטעום ולהעשיר את אחוז האלכוהול (בין14.3%-16.9%) הרצוי והסוכר במידת הצורך. יקב שיכר הכפר כשר בהשגחת הרבנות מטה אשר לאורך כל ימות השנה.  
יקב שיכר הכפר סוגי שיכרי הפירות שהיקב מייצר הם: 2 סוגי שיכר מפסיפלורה שנבדלים בטעמם ובאחוז האלכוהול שלהם (15.5% ו-17% כוהל); ליצ'י (16.8 כוהל); רימון (14.3% כוהל); שקד (16.8% כוהל); פסיפלורה (16.9 כוהל); קיווי (16.9% כוהל); תפוח בדבש 16.8% כוהל); תמר (16.8% כוהל); בלנד פסיפלורה וליצ'י (שיכרון) (16.9% כוהל); רימון פסיפלורה (מורימון) (16.4% כוהל). כדי לשמור על איכות ומצוינות המוצרים, היקב מחזיק במכשור וציוד לבקרת איכות מהטובים בעולם.
לפני כשנה, במסגרת תהליך הפרטת הקיבוץ, הועבר היקב לבעלות פרטית של דב ברב, חבר קיבוץ לשעבר שכיום מתגורר במושב חוסן שהחליט אחרי שנים של מנכלות בתעשייה דווקא בפנסיה, לעשות משהו בשביל הנשמה והאהבה. ביקב מרכז מבקרים באווירה כפרית ואותנטית, והוא מארח קבוצות ופרטיים בתיאום מראש על כוסית שיכר פירות, הדרכה וסרט על תהליך הייצור, וכמובן סיור חופשי שמאפשר מבט מקרוב על כל התהליך.
 
יקב שיכר הכפר, קיבוץ געתון, טל':049859873 /0528698051;  אתר האינטרנט: www.glg.co.il
 
צילום: דויד סוייפר

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines