יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » מתכונים כשרים


מתכונים כשרים


09/12/2014
כיצד ניתן ליצור מתכונים נהדרים ממגוון רחב של מטבחים, תוך שמירה על כללי הכשרות של הדת והמסורת היהודית?!


מתכונים כשרים
שמירה על כשרות היא כנראה אחד האתגרים הגדולים ביותר ברוב סוגי המטבחים. יש מטבחים אשר עושים את השמירה על הכשרות לעבודה קלה יותר, כגון המטבח הערבי, האסייתי, הוייטנמי וההודי. אם נוציא מכלל שימוש את פירות הים, הרי שמטבחים אלה מאפשרים לנו מגוון רחב מאוד של מתכונים כשרים, בהרבה סגנונות, טעמים וניחוחות. לעומתם, מטבחים אחרים מקשים בהחלט על שמירת הכשרות, כאשר הבולטים שביניהם הם המטבח הצרפתי, המטבח האמריקאי והמטבח המזרח - אירופאי. במטבחים אלה, במקרים רבים עיקר המנה ועיקר הטעמים נעוצים בגורמים שאינם כשרים.
נכון כי מדובר באתגר, אבל בדיוק לשם כך אנחנו כאן. בואו ונראה כיצד ניתן ליצור מתכונים נהדרים ממגוון רחב של מטבחים, תוך שמירה על כללי הכשרות של הדת והמסורת היהודית. בסופו של דבר, חלק גדול מההנאה מאוכל הוא השיתוף, ושמירה על חוקי הכשרות השונים תאפשר לכם ללא ספק לחלוק את הבישולים שלכם עם יותר אנשים.
לפני שנפנה למתכונים ספציפיים, חשוב לדבר על מספר עקרונות. המדע המודרני הצליח ליצור הרבה מאוד תחליפים, כמעט לכל מזון. כך למשל, במקום להשתמש בחמאה במתכונים שאינם כשרים, אפשר להשתמש במרגרינה, במחמאה ובתחליפי פרווה דומים. חשוב להבין כי יש הבדל מסויים בין הטעם של החמאה לטעם של התחליפים, ולכן נדרשות התאמות בהתאם למתכון הספציפי. מהניסיון שלנו, למדנו למשל כי דווקא בעוגיות, להחלפה בין חמאה לתחליפי הפרווה יש השפעה גדולה יותר. בעוגות בחושות ובכל מנה אשר כוללת תערובת גדולה של הרבה מרכיבים, ההבדלים הופכים לפחות משמעותיים.
אם המתכון שלכם כולל חלב, ואינכם מעוניינים להשתמש בו בגלל עניין הכשרות, ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של תחליפים לחלב פרה. גם כאן נדרשים ניסוי וטעייה, משום שחלק מסוגי החלב הם מימיים יותר מאשר חלב פרה. מדובר כמובן בתחליפים כגון חלב סויה, חלב קוקוס, חלב שקדים, חלב אורז, וכדומה. גם לגבינות, אגב, יש תחליף במתכונים כשרים, וניתן להתבסס על גבינות של טופו ושל אגוזים.
אולי האתגר הגדול ביותר בבנייה של סעודה כשרה, נמצא דווקא במנה האחרונה. קינוחי פרווה הם בהחלט אתגר לשומרי הכשרות אשר זה עתה סיימו לסעוד מנות בשריות. חשוב להבין כי האתגר בהכנת קינוחי פרווה אינו בשימוש בתחליפים, אלא במציאת חומרי הגלם שאינם חלביים, והמשחק עם השילוב ביניהם. כך למשל, באמצעות שילוב בין בננות בשלות, חלמונים, קורנפלור, חלבונים ואבקת סוכר, ניתן ליצור סופלה בננה מדהים ומיוחד. מדובר בקינוח איכותי, טעים, בריא ו... פרווה!
גם מוס שוקולד יכול להיות קינוח פרווה מצויין. במקרה הזה, שימוש במחמאה במקום בחמאה, ושימוש בחלה סויה במקום בחלב פרה, בהחלט יעשו את העבודה על כל מתכון בסיסי למוס שוקולד. חשוב כמובן להשתמש בשוקולד איכותי במיוחד, ולעטר את המנה במגוון אגוזים (או בקרם נוגט איכותי).
לסיכום, אנחנו ממליצים לראות במתכוני אוכל כשרים אתגר. מתכונים כשרים לא צריכים להיות משעממים, תפלים ואפורים. להיפך! המטבח הכשר צריך לאתגר אתכם, ולגרום לכם לנסות, להעז, ולהיות יותר ויותר יצירתיים. חשוב לזכור שלמרות כל התחליפים, הדרך הבטוחה ביותר ליצור מתכונים כשרים טעימים ואיכותיים היא באמצעות שימוש בחומרי גלם איכותיים. חומרי גלם ברמה גבוהה יבטיחו לכם תוצאות ברמה גבוהה. אם אתם מעוניינים לצפות במתכונים כשרים נוספים, ולקבל רעיונות והשראה ליצירה של מתכונים כשרים משלכם, אתם מוזמנים מאוד להיכנס לעמוד מתכוני שוקולד . מובטחת לכם הנאה מאתגרת ומשתלמת במיוחד!

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines