יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » דג שלם ללא עצמות!


דג שלם ללא עצמות!


15/09/2014
החלום של אכילת דג שלם בקלות, ללא עצמות- מתגשם. דג פורל טרי ושלם, כולל ראש וזנב, ללא אידרה (וכמעט בלי עצמות) מוכן לכל צורות ההכנה


חוות פורל הדן מובילה לראשונה את מהפכת הדגים שהגיעה לישראל באמצעות טכנולוגיה חדשנית- אוכלים דגים שלמים בבית או במסעדה מבלי לטרוח בשל העצמות!! חוויה מושלמת לאוכלי הדגים
החלום של אכילת דג שלם בקלות, ללא עצמות- מתגשם.
דג פורל טרי ושלם, כולל ראש וזנב, ללא אידרה (וכמעט בלי עצמות) מוכן לכל צורות ההכנה
הצרכן מקבל מוצר נקי מוכן להכנה, כמעט ללא עצמות המכיל לפחות 85% בשר נטו וללא שינוי במחיר למנה.
החלום של אכילת דג שלם בקלות, ללא עצמות- מתגשם.
מסקר שנערך בספטמבר 2014 ע"י מכון הסקרים "גיאוקרטוגרפיה" עולה כי:
• הדבר העיקרי המפריע לאוכלי הדגים הוא העצמות
• 63% מאוכלי הדגים מעידים כי כמות העצמות בדג היא שמשפיעה בהזמנה במסעדה או בבחירת דג לבישול
• 65% מעדיפים דגים טריים, ורק 8% מעדיפים דגים תוצרת חוץ
 
שוק הדגים בישראל: בתקופת החגים מוכפלת צריכת הדגים בישראל, וכל ישראלי אוכל בממוצע 1.8 קילו דגים. במהלך השנה אוכלים הישראלים כ-600 טון דגי פורל. בחגי תשרי צפויה עליה של 200% בצריכת דגי פורל. היקף שוק דגי הפורל בישראל עומד בכל שנה על כ -30 מיליון ₪.
קיימת עליה של 30% בצריכת הפורל בישראל ב 5 השנים האחרונות.
מנתוני משרד החקלאות-70 אלף טון דגים בשנה נאכלים בישראל.
 
מהפכת הדגים הגיעה לישראל!!!!.נחסך הצורך "להתעסק" עם העצמות . מעכשיו ניתן יהיה לאכול בבית, או להזמין במסעדה, דג פורל שלם, ללא אידרה וכמעט ללא עצמות. טכנולוגיה חדשה ובלעדית לפורל הדן, שנרכשה מחו"ל, מוציאה את אידרת העצמות, ומשאירה את הדג שלם מבחוץ, מוכן לתיבול, בישול והכנה.
 
השיטה החדשנית והבלעדית לפורל הדן חוסכת את "כאב הראש" של ניקוי הדג והוצאת האידרה. הצרכן מקבל מוצר נקי, בריא, עם תכולת בשר הרבה יותר גבוהה.
גם לאחר שהמחיר לק"ג דג נקי מעצמות נטו עולה במקצת, המחיר למנה המכילה את אותה כמות בשר נטו נשאר ללא שינוי.
במסעדות ובבית יוגש דג שלם- רגיל עשיר בבשר- ומפתיע לחלוטין- כמעט ללא עצמות.
מדובר במהפכה אמיתית, שכבר יוצרת עניין רב בקרב הצרכנים ובעלי מסעדות , אולמות ועוד..
רבים הצרכנים המעדיפים לאכול דג שלם על פני נתח פילה, אך מעדיפים לא להוציא עצמות ולא להסתכן- ולכן אוכלים נתחי פילה. מהיום יוכלו כולם- ליהנות מדג שלם.
פורל הדן, הדג הישראלי הגדל בנחל דן, ישווק, מעתה, לכל השוק הישראלי-חנויות הדגים, רשתות, מסעדות, אולמי שמחות, ועוד..נקי מאידרה וכמעט ללא עצמות, בזכות מכונה ייחודית המאפשרת לבצע תהליך זה רק-בדגי הפורל (בזכות מבנה העצמות המיוחד להם).
 
סקר שנערך בימים אלה, על ידי מכון הסקרים גיאוקרטוגרפיה, במטרה לבחון את התפיסות והעמדות בקרב הציבור כלפי בישול ואכילת דגי מאכל, בחן מה מפריע לישראלים באכילת דגים במסעדה או בהכנה בבית. מהנתונים עולה, כי :
·         76% מכלל הציבור נוהג להכין או לאכול דגים במסעדה, אולם, הגורם העיקרי שמרתיע את הישראלים על פי הסקר מאכילת דגים והכנתם הוא הימצאות העצמות בדגים.
·          10% מכלל הנשאלים נרתעים מהריח, ואצל 6% , המחיר הוא הגורם המרתיע.
·         על 63% מהנשאלים משפיעה כמות העצמות בדג על הבחירה של סוג הדג שיאכלו במסעדה או יבשלו בבית .
·         65% מאוכלי הדגים (מכינים בבית או מזמינים במסעדה) מעדיפים לצרוך דגים טריים על פני קפואים.
·          8% בלבד מעדיפים להכין בבית או להזמין לאכול במסעדה דגים מיובאים על פני דגים שגדלים בישראל.
 
היקף צריכת הדגים בישראל בתקופת החגים הינו הגבוה ביותר במהלך השנה כולה. בראש השנה וחגי תשרי צופים בחוות דגי הפורל עליה של 200 אחוז בצריכת דגי הפורל לסוגיו. בישראל מוערכת צריכת הדגים בכ- 75 אלף טון בשנה מהם-70% דגים מיובאים. היקף שוק דגי הפורל בישראל בכללו עומד על כ-30 מיליון ₪ בשנה(600 טון). חוות הפורלים של קיבוץ דן היא הנקודה הדרומית ביותר בחצי הצפוני של כדור הארץ בה מגדלים את דגי הפורל .
 
מנכ"ל פורל הדן, אורי מיטל אומר כי: בשש השנים האחרונות אנו עדים לעלייה של כ 30% בצריכת דגי הפורל בישראל. אין ספק, כי הפורל החדש שיימכר בשוק- ללא אידרת עצמות וכמעט ללא "קוצים", יעלה משמעותית את צריכת הפורל, בקרב מבוגרים וילדים האוהבים את דג הנחל הישראלי, בזכות הטעם העדין ובשל הערכים התזונתיים . אין מתנה יפה מזו- אותה יכולנו להעניק לעם ישראל לקראת החגים".
 
במטרה להגדיל את מנעד המוצרים של פורל הדן, אנו מציעים עכשיו בנוסף לדגים המפולטים (בלבן ובורוד) , לדגים המעושנים, ולדגים המשפחתיים במשקל של 1.5 ק"ג, גם פורלים שלמים לא אידרת העצמות. הצרכן מקבל מוצר נקי מוכן לאכילה, כמעט ללא עצמות עם לפחות 85% בשר ובאותו המחיר".
 
חוות 'דגי הדן' בקיבוץ דן המתמחה בגידול דגי פורל הינה החווה היחידה בארץ בה מגדלים דגים במים זורמים וזכים הנובעים ממימי הפשרת השלגים שעל הר החרמון. המים הקרירים של נחל הדן ידועים כנקיים ביותר בארץ. בחוות 'דגי הדן' מגדלים למעלה מ- 500 טון דגי פורל מדי שנה, ומספקים למעלה מ-85% מצריכת דגי הפורל בישראל.

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines