יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » יינות מומלצים


יינות מומלצים


29/11/2013 מאת: זיו מנור  
כל מה שצריך לדעת על עולם היין, והשבוע, 'זיו מנור' נותן המלצות על שישה בקבוקי יין לכבוד השבת.


קודורניו רזרבה רבנטוס, NV
איזור גידול Cava DO ספרד
תהליך כל זן נבצר בנפרד במועד המתאים לו. הענבים מופרדים מהמיץ, ומתסיסים יין בטמפרטורה של 15-17 מעלות. אחרי התסיסה מערבבים את היינות, מבקבקים עם ליקר דה טיראז', ומאחסנים במרתפי היקב לתסיסה שנייה בבקבוק, בטמפרטורה קבועה של 17 מעלות. התהליך נמשך שנה עד לבקבוק.
 
לורן פרייה יבשה מאוד  ULTRA BRUT
שמפניה מיוחדת זו מבוססת על ידע מהמאה ה-19 בה אין מוסיפים סוכר בכלל לטובת התסיסה השניה.
55% ענבי שרדונה ו45% ענבי פינו נואר מ-15 חלקות מיוחדות.
הענבים נבצרים אחרי שפיתחו רמת סוכר גבוהה הנדרשת להשלמת התהליך. התסיסה השנייה נמשכת 4 שנים.
צבע צהוב זוהר וארומות נועזות של פירות הדר בטעם מודגש של קריספיות רעננות ונועזות.
 
יקב דלתון "מתתיה"
יוצא בפעם השנייה, היין יפתח לראשונה לקהל אוהבי היין, עם יינות פרימיום נוספים.
יין המתתיה, הינו ערבוב של שתי חלקות מצטיינות מכרמי היקב במרום הגליל. החלקות שוכנות על אדמת טרה רוסה שהינה עשירה בברזל ואופיינית מאוד לאזור זה של הגליל העליון. הגובה מעל פני הים הוא כ- 700 מטר.
עונת 2008 התאפיינה בהקדמת הבשלה של כשבועיים ביחס למועד הממוצע עם יבולים נמוכים בכ- 20% מהממוצע הרב שנתי. ענבי המרלו נבצרו בשבוע האחרון של אוגוסט והקברנה סוביניון נבצר בתחילת ספטמבר. שתי החלקות נבצרו באופן ידני.סה"כ יוצרו במהדורה זו 4,200 בקבוקים.
 
Mostly Shiraz 2010
מוסטלי שיראז 2010 של יקב טוליפ הופק מ- 85% ענבי שיראז מכרם גלעד שבכפר יובל, בתוספת 15% קברנה סוביניון מכרם צבעון.
עם הגעת ענבי השיראז ליקב הם רוסקו והתירוש קורר מיידית ל °14 על מנת לבצע השרייה קרה. ההשריה ארכה 3 ימים, במהלכם התאפשר לאנזימים טבעיים לפרק חומרי ארומה וצבע חזקים במיוחד. לאחר שלושת ימי ההשריה הוספו לתירוש שמרים, המתאימים במיוחד להפקת ארומות הפרי החזקות והמיוחדות של ענבי השיראז.
 
יקב צפרירים
יקב בוטיק משפחתי, הממוקם במושב צפרירים אשר בחבל עדולם, בין פארק בריטניה ממערב ופארק עדולם במזרח, המציעים נוף יפהפה, פריחות משגעות (בעונה) ואתרים ארכאולוגיים מרתקים מעל ומתחת לקרקע. החיבור החזק של שייקה ולורי, בעלי היקב, לנוף ולהיסטוריה של האזור ואהבתם ליין, הם שהביאו אותם להקמת היקב. כארכאולוגים, משך את עיניהם ריבוי הגתות הקדומות, החצובות בסלעי המקום, המעיד על מרכזיותו של האזור בגידול הגפן ועשיית היין כבר בעת העתיקה, והם חשים עצמם במידה רבה כ"מחזירים עטרה ליושנה".

לאזור בית גידול (טרואר) איחודי המתאפיין בגבעות סגלגלות המתנשאות לגובה של 350–400 מ' מעל פני הים וביניהן עמקי ואדיות צרים שבהם אדמת סחף מעורבת בגיר. בלילות החורף הבהירים, גולש האויר הקר מהרי יהודה במזרח אל העמקים הצרים ונוצר מצב של קרה שבו יורדות הטמפרטורות ל 3–8 מעלות צלזיוס מתחת לאפס. בפועל, קיימים הבדלי טמפרטורה ניכרים בין יום ללילה הן בחורף והן בקיץ. השילוב של אדמה עשירה בגיר, מנות קור והבדלי הטמפרטורות עושים רק טוב לענבי היין הגדלים בעמקים הללו ואכן, אלה ידועים באיכותם הגבוהה. מיקום הכרמים, ייחודיות הטרואר ותכונותיו הטבעיות המצוינות באים לידי ביטוי בטעמי היין. עבור לורי ושייקה ישנה חשיבות רבה שהיין, בדומה ל"עולם הישן", יבטא את האזוריות (
(appellation של חבל עדולם, הרי יהודה.
 
'פתום' 2009: ממסך המורכב מ- 70% ענבי סירה ו-30% קברנה סוביניון. היין יושן במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות.
'עדולם' 2010: ממסך קלאסי המורכב מ- 64% ענבי קברנה סוביניון, 32% מרלו ו- 4% קברנה פרנק ויושן במשך 13 חודשים בחביות עץ צרפתיות.  

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines