יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » סופגניות - קרם פטיסייר


סופגניות - קרם פטיסייר


27/11/2013
כמו רבים אחרים, אני מחכה לחנוכה בשביל הסופגניות... ואף על פי שהסופגנייה האהובה עלי היא זאת עם הריבה, החלטתי להכין סופגניות שונות במקצת - ממולאות בקרם פטסייר. מאיה רביבו במתכון מנצח.


כמו רבים אחרים, אני מחכה לחנוכה בשביל הסופגניות... ואף על פי שהסופגנייה האהובה עלי היא זאת עם הריבה, החלטתי להכין סופגניות שונות במקצעת - ממולאות בקרם פטסייר... מומלץ מאוד לנסות, במיוחד אם מגיעים אורחים שברצונכם להרשים...
 
המרכיבים ליצירת כ-30 סופגניות קטנות:
500 גרם קמח
1/3 כוס סוכר - 80 גרם
1/3 כוס + כף שמן
5 יחידות חלמונים
13 גרם שמרים טריים
3/4 כוסות + 2 כפות מים לפי ספיגה
1 גרידה מחצי לימון וחצי תפוז
2 כפות ברנדי
 
אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר קמח, סוכר, חלמונים ושמן.
מוסיפים שמרים מומסים במים.
לשים היטב בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד (כ-8-7 דקות).
מניחים את הבצק לתפיחה במשך כשעה וחצי - שעתיים.
יוצרים עיגולים במשקל 40 גרם.
משהים שוב למנוחה.
מטגנים בשמן עמוק בחום 180-170 מעלות.
 
המרכיבים לקרם פטיסייר ווניל:
400 גרם חלב
1/2 יחידה מקל ווניל
100 גרם חלמון
60 גרם סוכר
35 גרם קורנפלור
35 גרם חמאה
 
 
אופן ההכנה:
מביאים את החלב, הווניל והסוכר לרתיחה.
מערבבים בקערה את החלמונים והקורנפלור למסה הומוגנית.
להשוות טמפרטורה בין שתי המסות (יוצקים מהחלב החם מעט לתוך החלמונים ומערבבים. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שכל החלב עורבב למסת החלמונים).
מחזירים לאש ומביאים שוב לרתיחה עד להסמכה של הקרם (מערבבים כל הזמן).
מעבירים לקערת מיקסר ומקררים. מוסיפים את החמאה ומערבבים את הקרם עד לקירור מוחלט.
מאחסנים בכלי עם ניילון נצמד מעל הקרם למנוע היווצרות של קרום.
 
 
המרכיבים לזיגוג בסיסי:
150 גרם שוקולד לבן 
1/3 כוס מים
150 גרם גלוקוזה
11/4 כוסות סוכר
12 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים
צבע מאכל לפי הצורך
 
 
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה בסיר את המים, הגלוקוז והסוכר ומבשלים כ-4-3 דקות ברתיחה.
יוצקים את הסירופ על השוקולד ומערבבים היטב.
ממיסים את הג'לטין עם 1/4 כוס מים ומוסיפים למסה. מערבבים היטב.
מוסיפים צבע מאכל אם צריך ומערבבים.
מקררים שעתיים-שלוש במקרר.
משתמשים בזיגוג בטמפרטורה של 35 מעלות.
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines