יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » המנה הוורודה


המנה הוורודה


30/10/2013
ניוקי סלק ברוטב שמנת, עגבניות טריות ומיובשות, בזיליקום ופרמז׳ן: המתכון של השף רועי חנין.


(צילום: דרור כץ)
מצרכים ל-4 סועדים:
500 גרם ניוקי תפוח אדמה וסלק (אפשר גם רגיל)
20 גרם חמאה
2 עגבניות תמר בינוניות חתוכות לקוביות 2x2 
5 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
1 שן שום גדולה קצוצה
חצי כוס עלי בזיליקום
חצי כוס יין לבן
450 מ״ל שמנת לבישול 
2 כפות פרמז׳ן
מלח לפי הטעם
ההכנה:
במחבת גדולה או בסיר רחב מחממים את החמאה ומוסיפים את העגבניות הטריות והמיובשות ואת השום.
מטגנים את העגבניות והשום ומאדים אותם מעט. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים אותו מעט. מוסיפים את השמנת
ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית ומצמצמים את המנת לכמעט מחצי הכמות. 
במקביל - מבשלים את הניוקי ומוסיפים אותו לרוטב השמנת המצומצם. 
מטבלים במלח ופרמז׳ן ומוסיפים את עלי הבזיליקום. 
בצלחת שטוחה גדולה מניחים את הניוקי מעטרים בפרמז׳ן ועלי בזיליקום. 
בתאבון.  

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines