יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » מתכון חגיגי לראש השנה


מתכון חגיגי לראש השנה


02/09/2013
נתח בקר בתפוחים, יין ודבש, מנת בקר חגיגית במיוחד על טהרת היין לכבוד ראש השנה.


          
מנת בקר חגיגית במיוחד ו...איך לא? על טהרת היין.
"כל מי שמכיר אותי יודע שאני נוהגת לבשל את הבשר עם הרבה יין", אומרת אפרת ליבפרוינד, שהוציאה ספר בישול חדש 'אפרת מגישה בבית'.
"אך
מי שאינו אוהב את טעמו העז של היין בבשר", מבהירה אפרת,  "מוזמן להחליף כוס אחת של יין במים".
 
בקר בתפוחים, יין ודבש כ-12 מנות
 
לבישול הבשר:
נתח כתף בקר מס' 5 במשקל ½2-1 קילוגרם
5 כפות שמן
בקבוק יין אדום מתוק משובח (ליטר)
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעי טבעות
6 שיני שום פרוסות
כוס תפוחים מיובשים
כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
¼ כוס סוכר חום בהיר
בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
2 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סילאן
2 כפות דבש
½ כוס יין אדום מתוק
כוס מנוזלי בישול הבשר (מסוננים)
½ כוס דובדבנים חמוצים משומרים או קפואים
¼ כוס מנוזלי הדובדבנים או מים
כפית קורנפלור
 
הכנת הבשר:
בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן. מניחים בשמן החם את נתח הבשר השלם וצולים אותו מכל צדדיו.
יוצקים על הבשר את תכולתו של בקבוק היין ומבשלים כ-10 דקות.
מוסיפים את הבצל ואת השום, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי. מדי כחצי שעה הופכים את נתח הבשר שבסיר.
מוסיפים את התפוחים המיובשים ואת התבלינים ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר רך מאוד.
מצננים את הבשר בסיר שעה-שעתיים ומעבירים אותו לקערה.
מסננים את נוזלי הבישול ויוצקים אותם על הבשר (את התפוחים המיובשים כדאי לשמור בכלי נפרד ולהגיש עם הבשר).
מעבירים למקרר לכעשר שעות.
פורסים את הבשר לפרוסות בעובי סנטימטר אחד או חותכים אותו למלבנים, כפי שמופיע בתמונה.
 
הכנת הרוטב:
בסיר קטן מחממים את הסוכר החום כ-5 דקות על להבה קטנה.
מוסיפים את הבצל ואת התפוחים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהתפוחים מקורמלים מעט.
מוסיפים את הסילאן, הדבש, היין, ציר הבשר והדובדבנים.
ממיסים את הקורנפלור בנוזל הדובדבנים, מוסיפים לסיר ובוחשים.
מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות נוספות, עד הסמכה קלה.
אפשרויות ההגשה:
א.מניחים את הבשר בצלחת, יוצקים עליו 3-2 כפות מהרוטב, מניחים כמה קוביות תפוחים מקורמלים ומגישים.
ב.יוצקים את הרוטב על הבשר הפרוס, מחממים כמה דקות ביחד ומגישים בלוויית קוביות התפוחים המקורמלים.
 
ניתן להגיש את הבשר על מצע צ'יפס-תפוח:
פורסים תפוחים אדומים ותפוחים ירוקים לפרוסות דקיקות, מניחים אותן בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מטפטפים מעט שמן, בוזקים קורט סוכר ואופים כ-8 דקות ב-°c190 עד השחמה נאה.
 
המתכון מתוך ספרה החדש 'אפרת מגישה בבית' - מתכונים מיוחדים לאירוח מושלם. מאת: אפרת ליבפרוינד. צילומים: שירן כרמל. דני ספרים הוצאה לאור. 148 עמ'. מחיר: 128 ₪. להשיג בחנויות 'דני ספרים' ובכל חנויות הספרים המובחרות.
 
בונא' פטיט וחג שמח.

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines