יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » רשימת היקבים המשתתפים בפסטיבל היין


רשימת היקבים המשתתפים בפסטיבל היין


07/08/2013


יקב גוש עציון
בשנת 2005 נחנך בצומת גוש עציון יקב בוטיק ומרכז מבקרים, המציע סיורים במסלול מיוחד הכולל תצפית מגשר מתכת מעל מיכלי התסיסה ואזור היצור, הסברים על אופן הכנת היינות השונים וטעימות יין בחדר טעימות מאד מיוחד ויפה. היקב מייצר כ-40000 בקבוקים בשנה, החל משנת 2009 יינות היקב ממותגים בשלוש סדרות עיקריות-
נחל הפירים- סדרת הבסיס, בלנד אדום או לבן, האלון הבודד- הסדרה הזנית של היקב ,יינות לבנים ואדומים ועמק ברכה- הסדרה הגבוהה של היקב, יין אדום או לבן.
אזור בארץ: גוש עציון
יינות שייטעמו:
גוש עציון האלון הבודד קברנה פרנק 2008- היין עבר יישון בחביות עץ אלון צרפתי במשך 20 חודשים והוא מורכב, אלגנטי ובעל גוף מלא. היין מתאפיין בטעמים של אוכמניות, אגוז מוסקט ושזיפים.
הרכב זני: 85% קברנה פרנק,15% מרלו
גוש עציון עמק ברכה לבן 2011- היין עבר יישון בחביות עץ צרפתי בעלות נפח של 400 ליטר במשך 10 חודשים. בעל ניחוחות של אפרסק טרי.
הרכב זני: 67% ויוניה, 33% שרדונה
יינות שיושקו:
גוש עציון נחל הפירים לבן 2012- יין בעל ארומה פירותית ופרי מתקתק.
הרכב זני: 28% גוורצטרמינר, 20% ויוניה, 20% סובניון בלאן, 17% רוסאן, 15% שרדונה.   
דברי היינן שרגא רוזנברג: עם ייצור יין איכותי המופק מענבי גוש עציון, אנו מבקשים לחבר בין מיזם הכרמים והיקב המודרני לבין נושא הגפן והיין בעת העתיקה. ייצור יין בגוש עציון הוא המשך המסורת החקלאית וחיזוק הקשר לאדמת ארץ ישראל.
 
יקב גרנדה
יקב גרנדה מתמחה בייצור יין רימונים הנעשה באופן ביתי ומסורתי. תהליך ייצור השיכר מעניק ליין את טעמו המשובח והעדין. היין מופק ומיוצר מרימונים מובחרים מזן איכותי בשם ”וונדרפול“, אשר גדלים במשק המשפחתי הנמצא בסמוך ליקב. הפקת יין הרימונים נעשית במלואה ביקב המקומי, החל מגידול הרימונים, קטיף, פירוק הרימון בצורה ידנית בלבד ועד להכנתו בתהליך ייחודי.
אזור בארץ: השפלה הפנימית
יינות שייטעמו:
גרנדה יין רימונים מובחר- יין קינוח המופק מרימונים מזן משובח ”ונדרפול“, אשר נקטפו בשיא בשלותם. היין בעל ארומה משובחת, ונהוג לשתות יין זה מוגש מקורר.
גרנדה יין רימונים חצי יבש- מיוצר ביקב בוטיק משפחתי, בשיטה מסורתית. מיוצר מרימונים מובחרים, הגדלים באזור שפלת החוף הדרומית. יין חצי יבש מופק  מרימונים מזן משובח ”ונדרפול“, אשר נקטפו בשיא בשלותם.
היין מתאפיין בארומה עדינה, וצבע אדום ענבר וממומלץ לשתייה בזמן הארוחה.
דברי אברהם ועובדיה קאשי: החלום שלנו הוא להעניק חוויה למבקרים אצלנו, לשמח אנשים ולענות לצרכנים על צרכיהם הבריאותיים". השניים הדגישו כי כיאה ליקב בוטיק, כל היצור מתבצע בעבודת יד למעט שלב הביקבוק והפיקוק, וכי השיכר נטול עפיצות וטעמי לווי הנוצרים מקליפת הפרי.
יקב דומיין ונטורה
יקב בוטיק שהוקם בשנת 2006 על ידי דוד ונטורה ושוכן בעפרה. היקב מייצר יינות בכרמים שבפיקוחו, שגדלים בהם ענבי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט סירה, פטי ורדו ושרדונה.
אזור בארץ: חבל ארץ בנימין ביהודה ושומרון
יינות שייטעמו:
דומיין ונטורה רובנס 2010- יין בעל צבע רובי ארגמן יפה שיושן במשך 20 חודשים בחביות עץ. בשומת עמוקה ומעט סגורה, פרי יער יפה, עץ קלוי, שוקולד, עור, פלפל שחור ואגוז מוסקט. הפה מלא ולעיס, עולה על האף, עמוק למדי, אלגנטי, מרוסן ומאוזן, פרי מעט ריבתי. השיורת מתמשכת ומעט עצית. יין טוב ואלגנטי.ייושנו בחבית במשך 20 חודשים.
הרכב זני: בלנד 55% קברנה סובניון, 35% מרלו, 4% קברנה פרנק, 6% פטיט ורדו
דומיין ונטורה מרלו 2010- היין ייושן בחבית במשך 20 חודשים, בעל גוף בינוני-מלא, חושף טאנינים רכים ומשיים המשולבים יפה, וניחוחות וטעמים של פטל שחור, דובדבנים שחורים וקאסיס, בתמיכה נעימה של רמזים לשוקולד מריר ורמז מצודד לזיתים ירוקים.
הרכב זני: 100% מרלו
דומיין ונטורה קברנה פרנק 2010- יין שצבעו אודם כהה כמעט אטום וגופו בינוני. ניחוחות וטעמים של שזיפים, פטל שחור ושוקולד מריר מלווים ברקע מצודד של עשבי תיבול. בגימור הארוך מתגברים הפירות והטאנינים
הרכב זני: 100% קברנה פרנק
דומיין ונטורה קברנה סובניון 2010- יין בעל צבע נופך כהה וגופו בינוני-מלא. יושן במשך 20 חודשים בחביות צרפתיות וניכר רמזים לעץ ארז מאובק. הפירות מופיעים על רקע של אדמה תחוחה וטבק סיגרים.
הרכב זני: 100% קברנה סובניון
דומיין ונטורה שרדונה 2010- יין לבן שעבר תהליך יישון של 14 חודשים בחבית.
הרכב זני: 100% שרדונה
דומיין ונטורה רוזה 2010- רוזה קלאסי, בעל ארומות של פטל ותות שדה, לצד רעננות של אשכולית אדומה וצבע ורוד, עמוק ומשכנע.
הרכב זני: 50% קברנה פרנק, 50% מרלו.
דברי היינן דוד ונטורה: שם היקב מגיע מצרפת, מקום הולדתי, מקום בו נלמד סוד היין הצרפתי. יינות ונטורה משקפים בעקביות את הרקע הצרפתי. כל היינות שאנו מציגים בתערוכה
יקב דלתון
היקב הוקם בשנת 1995- כשותפות בין ארמונד ממן, חקלאי ממושב כרם בן זימרה לבין מתי הרוני, איש עסקים מבריטניה. ארמונד, חקלאי מנוסה ובעל מוניטין, החליט לייצר יין מהענבים שגדלו בחוותו והציע למתי להצטרף, כדי לחזק את הבסיס הפיננסי של היקב. ענבי היין הראשונים נבצרו באוגוסט אותה שנה. היקב נבנה בחצר בית הוריו של ארמנד ומשם בשנת 1999 הועבר למיקומו החדש בפארק תעשייה דלתון.
אזור בארץ: מרום הגליל
יינות שייטעמו:
דלתון עלמה שיראז מורבדר ויונייה 2010- היין מורכב מיינות מ – 4 חלקות שונות. חלקות השיראז והיוונייה הותססו ביחד והועברו אח"כ להתיישנות של כשנה בחביות. לאחר כשנה נוצר הבלנד הסופי עם המורבדר והיין חזר ליישון נוסף של כחודשיים.
הרכב זני: 74% שיראז, 22% מורבדר ו- 4% ויונייה.
דלתון פטיט סירה 2011- יין בעל צבע עמוק, כמעט שחור. באף עולים ניחוחות של לוונדר זיתים שחורים ווניל.
ליין גוף כבד ומרקם קטיפתי. בעל טאנינים מוצקים וסיומת ארוכה.
הרכב זני: 100% פטיט סירה
דלתון שירז 2011- הענבים מגיעים מכרם תל פארס אשר במזרח רמת הגולן בגובה של כ- 700 מ' מעל פני הים. הכרם מאופיין באדמת בזלת עם אבניות גבוהה. לאחר תסיסה של כ-10 ימים במיכלי נירוסטה עבר היין להתיישנות בחביות אלון אמריקאי לתקופה של כ- 8 חודשים.
הרכב זני: 100% שירז
דלתון שרדונה 2012- יין קליל, פירותי וקייצי. מורגשים ניחוחות של אשכולית, אפרסק ותפוח ירוק. בפה מודגשת חומציות מאוזנת וסיומת נעימה ומרעננת.
הרכב זני: 100% שרדונה
דלתון עלמה 2010- המהדורה חמישית של יין זה הנעשה, כבכל שנה, מערבוב של זני בורדו. הענבים ליין זה מגיעים משש חלקות שונות, כל חלקה נבצרה בנפרד והותססה בנפרד. החלקות נבצרו בתאריכם שונים בין סוף אוגוסט לסוף ספטמבר. עם סיום התסיסה האלכוהולית עברו היינות תסיסה מלולקטית אשר ריככה אותם ונתנה להם מרקם קטיפתי. לאחר שהייה של כ- 12 חודשים בחביות עורבב הבלנד הסופי מהיינות הנבחרים. לאחר מכן הועבר היין לשהייה של חודשיים נוספים בחביות, סה"כ משך התיישנות של 14 חודשים. היישון התרחש בחביות צרפתיות, 25% מהן חדשות והשאר בנות שנה ושנתיים.
הרכב זני: 47% קברנה סוביניון, 36% מרלו, 17% קברנה פראנק.
 
יקב הר אודם
יקב הר אודם הוקם ע"י משפחת אלפסי בשנת 2003. היקב הוא הגשמת חלום משותף לבני המשפחה והוא נולד מתוך אהבה ליין, לגידול החקלאי ולעשייה יצירתית. היקב ממוקם במושב אודם, בלב יער אלונים קסום ברום של 1100 מ' מעל פני הים .
אזור בארץ: צפון רמת הגולן
יינות שייטעמו:
הר אודם שרדונה וולקני 2010- יין קייצי קל ופריך בעל צבע קש זהבהב עם גוון מעט ירקרק ניחן בטעמים של פרי הדר, פירות טרופיים ומעט תפוח ירוק.
הרכב זני: 100% שרדונה
הר אודם שירז וולקני 2010- יין בעל צבע אדום סגול עמוק , מלא ומרוכז בטעמי פטל, שזיף ואוכמניות מלווה בארומה של טבק ושוקולד מריר.
הרכב זני: 100% שיראז
הר אודם סירה 2010- יין בעל צבע אדום עמוק נוטה לסגול ניחוחות של עץ קלוי ותיבול ים תיכוני טעמים של אוכמניות.
הרכב זני: 100% סירה
הר אודם שיכר דובדבנים- משקה בעל צבע אדום עז ומבריק עם גוון ורוד טעמו בטעם פרי הדובדבן בשיא בשלותו עם רמיזות של טעמי שקד. על טהרת הדובדבנים החמוצים והגודגדנים המתוקים הגדלים באקלים הקר.
דברי הייננים ישי ואדם אלפסי: היקב עבורנו הוא הגשמת חלום של עשייה משפחתית , היינות שלנו נולדים מתוך אהבה, יצירתיות ומחויבות לאיכות היין הגבוהה ביותר.
 
יקב הר ברכה
הר ברכה הוא "יקב נחלה",  משמעות הדבר שהיקב מייצר את היין מהענבים שהוא מגדל בכרמים שלו המצויים על הר ברכה (הר גריזים בשמו המקראי). הבציר ידני , יצור היין הוא עולם חדש עם מעט עולם ישן.
אזור בארץ: שומרון
יינות שייטעמו:
הר ברכה פטיט סירה 2011- היין נבצר בבציר מאוחר ידני וסלקטיבי עם הקפדה יתרה על יבול נמוך . היין יושן במשך שמונה חודשים עם שבבי עץ אלון צרפתיים. טעמו כפרי, בשל, נעים ומענג את החך. זכה במדליית כסף בתחרות הנחשבת והיוקרתית דיקאנטר 2013.
הרכב זני: 100% סירה
הר ברכה קברנה סובניון איש הרים גולד 2009- היין בעל צבע אדום בורדו בוהק ומתובל בניחוחות דובדבן ופירות יער שחורים בעל גוף מלא, מאוזן וחלק בעל אפיצות מעודנת. היין זכה במדליית ברונזה בדיקאנטר 2013
הרכב זני: 85% קברנה סובניון, 10% מרלו, 5% פטיט וורדו
הר ברכה מרלו איש הרים גולד 2009- היין יושן במשך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ,צבעו ארגמן כהה ועמוק, עם גוף מלא ומאוזן ניחן בטעמי פירות יער שחורים ,ניחוחות של טבק וסיומת שוקולדית מעודנת.
הרכב זני: 90% מרלו, 10% קברנה סובניון
יינות שיושקו:
הר ברכה איש הרים רזרב- מרלו 2010-היין מרוכב מענבים מובחרים הגדלים בכרמי היקב אשר נבצרו בבציר מאוחר ידני וסלקטיבי. היין יושן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ומאופיין בצבע ארגמן כהה ועמוק, יחד עם גוף מאוזן ומלא, טעמי פירות יער שחורים, ניחוחות של טבק וסיומת שוקולדית מעודנת. היין נותן חוויה מתמשכת של טעמים נפלאים ומרקמים מושלמים.
הרכב זני: 85% מרלו, 5% קברנה סוביניון, 10% פטיט ורדו
הר ברכה איש הרים רזרב - קברנה סובניון 2010- יין מענבים שנבצרו בבציר ידני וסלקטיבי. היין יושן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, בעל צבע אדום בורדו בוהק ומתובל בניחוחות דובדבן, פירות יער שחורים ובשילוב טעמי עץ אלון ומתקתקות עדינה. ליין גוף מלא. הוא מאוזן וחלק ובעל עפיצות מעודנת.
הרכב זני: 85% קברנה סוביניון, 5% מרלו ו 10%- פטיט ורדו
דברי היינן ניר לביא: הענבים שגדלים בהר ברכה הם ענבי איכות ברמה הגבוהה ביותר ויחד עם גידול ענבים מסור מצד הכורם אפשר להגיע לתוצאות לא מביישות בכלל ומאד משמחת אותנו השנה הזכייה הבינלאומית בתחרות דיקאנטר. חשוב מאוד לחזק את ענף היין הישראלי ופשוט בדרך קבועה לצרוך יינות גם בשביל לשמח לבב אנוש ולא פחות בגלל הסגולות הבריאותיות שיין מעניק לגופנו. לחיי היין הישראלי.
 
יקב הרי גליל יראון
יקב הרי גליל שוכן בהרי הגליל העליון, בלב כרמיו .יינות יקב הרי גליל ,מבטאים את איכויות הקרקע והאקלים הייחודיים לגליל, כמו גם את נופי הפרא, ההיסטוריה המרשימה והרבגוניות שלו. יקב הרי גליל זוכה בפרסים ומדליות בארץ ובעולם מדי שנה על יינותיו האיכותיים בעלי אופי גלילי מובהק.
אזור בארץ: גליל עליון
יינות שייטעמו:
הרי גליל קברנה סוביניון 2012- מורכב מענבים הגדלים בכרמי היקב בעמק קדש ובמשגב-עם. יין בעל צבע אדום עמוק המאופיין בארומות של פרי יער שחור וקרם קסיס, אופי צעיר ועשיר בטעמים וניחוחות.
הרכב זני: 100% קברנה סובניון
הרי גליל מרלו 2012- מורכב מענבים הגדלים בכרמי היקב שבעמק קדש. ליין צבע אדום בוהק - האופייני לזן, ארומה נעימה של פרי אדום ורמז לטבק. יין נגיש בעל ניחוחות רעננים ומפנקים.
הרכב זני: 100% מרלו
הרי גליל סירה 2012- מורכב מענבים הגדלים בכרמי היקב שבעמק קדש וברכס מלכיה. היין בעל צבע סגול בוהק, מציע ניחוחות מרתקים של פרי יער שחור, אדמה ותבלין. יין צעיר בעל גוף בינוני, רך, אלגנטי ונעים לשתייה.
הרכב זני: 100% סירה
הרי גליל ויונייה 2012- מורכב כולו מענבי ויוניה הגדלים בכרם יראון. יין המבטא את זן הויונייה בניחוחות ארומטיים של פריחה, אפרסק לבן, משמש ופרי טרופי. יין מאוזן בעל חמיצות רעננה עם סיומת ארוכה ומענגת.
הרכב זני: 100% ויונייה
הרי גליל רוזה 2012- רוזה יבש ,רענן וארומטי בעל ניחוחות נעימים של תות שדה טרי, ורדים ,פרי הדר ותבלינים.
הרכב זני: סנג'ובזה, ברברה, פינו נואר וגרנאש
יין שיושק:
יראון 2010- יין הדגל של יקב הרי גליל המייצג במהותו את המיטב של אזור הגליל העליון ואף הפך לאחד מיינות הדגל הישראלים בתערוכות ובתחרויות יין ברחבי העולם. בכל שנת בציר בוחרים ביקב הרי גליל את המיטב מכל אחד מהזנים המרכיבים את היראון כדי שהחיבור בינם ייצג בצורה מיטבית את איכויות האזור וביטויו הייחודי של הגליל העליון.
הרכב זני: קברנה, מרלו, קברנה פרנק, פטיט ורדו             
דברי היינן מיכה ועדיה: אנו מאמינים שזו עדיין תחילת הדרך במימוש איכויות האזור. האדמה והאקלים בגליל העליון מאפשרים יצירת יינות איכות, אך עם זאת, אנו יודעים כי הגורמים להצלחה ולייצור יין עוד יותר איכותי, הינם בידינו. עם ההבנה הזו אנחנו יוצאים לטיפול, באדמת הגליל, בשתילים, בכרמים, בטיפוח ובהשגחה ובמאמץ מתמשך לשפר את איכות הענבים ואת איכויות היין. בכל שנה אנו משקיעים משאבים רבים בציוד ובתהליכי הייצור ומעל הכול בגורם האנושי.
 
יקב טוליפ
יקב טוליפ הינו יקב בוטיק המתמחה בייצור יינות איכות בלבד, המהווים את התמורה המלאה למחיר. היקב שוכן בכפר תקווה, ישוב למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים אשר חלקם עובדים ביקב ומשתלבים בעולם היין בעבודות הייצור השונות. כיום, נחשב יקב טוליפ ליקב הבוטיק הגדול בארץ המייצר כ-220,000 בקבוקים ולבין היקבים המובילים.היקב מייצא יינותיו לכ – 11 מדינות ברחבי העולם.
אזור בארץ: עמק יזרעאל
יינות שייטעמו:
טוליפ ווייט פרנק 2012- יין לבן חצי יבש, בעל צבע ברונזה מהפנט, פירותי, מתקתק ורענן. מומלץ להגיש כאפריטיף או כליווי למנות מן המטבח הים תיכוני.
הרכב זני: 65% קברנה פרנק, 35% סוביניון בלאן
טוליפ ג'סט קברנה 2012 יין אדום יבש, מצטיין בגוון אדום בורדו בוהק, ארומה פירותית עשירה, טאנינים רכים ונעימים ובחומציות טובה. מתיישן בחביות עץ אלון במשך 6 חודשים.
הרכב זני: 100% קברנה סוביניון
טוליפ סירה רזרב 2011 יין סירה קלאסי ומרשים, מאופיין בארומות של פירות יער בשלים, ובפה הטעם מלא, פירותי ועשיר, מלווה בטעמי שוקולד וקפה. ליין סיומת ארוכה ונעימה. מתיישן בחביות עץ אלון במשך 18 חודשים.
הרכב זני: 95% סירה, 5% פטיט ורדו
דברי היינן דוד בר-אילן: ביינות שלנו אנחנו משלבים אהבת אדם חדשנות ויצירה בכדי להפיק את המיטב מענבי ארצנו.
 
יקב טפרברג
בשנים האחרונות נמצא היקב בעיצומה של מהפכת איכות אשר בראשה עומד מוטי טפרברג. מהפכת האיכות, כוללת בין השאר, הקמת יקב מהחדישים והמודרניים בארץ , השקעות בנטיעת כרמים באזורי איכות , בטכנולוגיות ייצור יין איכותי בהשבחת ההון האנושי ושידרוג מערכות ההפצה והמידע.
אזור בארץ: שפלת יהודה 
יינות שייטעמו:
טפרברג סילבר קברנה סוביניון 2012- יין בעל צבע אדום עמוק ועוצמתי , באף ארומות פירותיות של דובדבנים ושזיפים המשולבים עם אקליפטוס ,מנטה ועץ אלון אצילי, בעל גוף מלא ועשיר וטאנינים רכים ועדינים, סיומת ארוכה ורכה.
הרכב זני: 100% קברנה סוביניון
טפרברג סילבר סירה 2012- יין בעל צבע אדום סגול, ניחוח של ארומות פרחוניות של סיגליות המשולבים עם עץ אלון עשיר, בעל גוף בינוני, מאוזן ונעים עם סיומת פירותית וארוכה.
הרכב זני: 100% סירה
טפרברג מוסקטו לבן 2012- צבע היין ירקרק בהיר וצלול, בעל ארומות פירותיות ומוסקטיות יפות, גוף קל ובועות קטנות ומרעננות, הסיומת מתוקה ומאוזנת.
הרכב זני: 100% מוסקט אלכסנדרוני
טפרברג טרה מלבק 2011 - יין בעל צבע עמוק ועוצמתי עם ארומות עשירות של פירות יער ועץ אלון צרפתי אלגנטי. היין רך ועגול, בעל גוף מלא ובעל טאנינים מלאים ונעימים עם סיומת ארוכה.
הרכב זני: 100% מלבק
טפרברג רזרב שיראז 2010- ין בעל צבע מלא ועוצמתי, בוקה היין העשיר והאלגנטי מורכב מארומות עשירות של פטל אדום ואוכמניות ,מתובל מעט עם עץ אלון אלגנטי. יין עשיר ,בעל גוף מלא וטאנינים רכים ונעימים ,מאוזן ובעל סיומת ארוכה וטובה
הרכב זני: 100% שיראז
יינות שיושקו:
טפרברג רזרב מריטאז' 2011- יין מסדרת יינות הדגל של היקב, מאופיינים בטרואר ייחודי, איכות בלתי מתפשרת של כרמים המהווים את הבסיס האיתן לייצור יינות בשיטות קלאסיות בהכנת היין.
הרכב זני: 60% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 5% קברנה פרנק, 5% פטיט ורדו  
טפרברג טרה סוביניון בלאן 2012- סדרת יינות איכות המאופיינת בכרמים מאזור טופוגרפי הנהנה מתנאי גידול אופטימאליים המאפשר בציר ענבים עשיר במרקם טעמים וארומות. יינות הסדרה מתבגרים כ-12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ברובו חדש.
הרכב זני- 100% סוביניון בלאן 
על יינן היקב שלמה (שיקי) ראוכברגר: היינן הראשי של היקב משנת 2002. בעל תואר ראשון ושני בחקלאות עם התמחות בגידול גפן מטעם הפקולטה לחקלאות ברחובות ,האוניברסיטה העברית בירושלים. את השכלתו הייננית רכש בלימודי השלמה  בייננות מטעם אוניברסיטת UC DAVIS שבקליפורניה. לצד לימודיו , את ניסיונו המעשי רכש בעבודה ביקב SAN-MARTIN לצד היינן הבינלאומי פיטר סטרן.
 
יקב יתיר
יקב יתיר נוסד בשנת 2000 והוקם באזור תל ערד. כרמי היקב ממוקמים ביער יתיר, שהוא היער הנטוע הגדול ביערות ישראל. היקב הוא חברת בת של יקבי כרמל, בבעלות מלאה, ומתפקד בניהול עצמאי.
אזור בארץ – תל ערד.
יינות שייטעמו:
יתיר שיראז 2008/9- היין בעל צבע ארגמני עמוק, ניחן בבשומה המזכירה פטל בשל עם רמז של מוקה ובשר מעושן. טעמו בשל, עשיר, פירותי ומעט עפיץ.
הרכב זני: 99% שיראז, 1% ויונייה
יתיר פטי ורדו 2008/9- צבעו של היין ארגמני עמוק, ניחן בבשומה המזכירה סיגליות, פטל שחור ומעט בשר מעושן. טעמו משלב פירותיות וחמיצות (דובדבן וישניאק) ומעט עפיצות.
הרכב זני: 85% פטי ורדו, 15% קברנה פרנק
דברי היקב: היקב הוא חברת בת של יקבי כרמל, בבעלות מלאה, ומתפקד בניהול עצמאי. יינן היקב ערן גולדווסר
 
יקבי כרמל
יקבי כרמל נוסדו בשנת 1882 ביוזמתו ובתמיכתו של הברון אדמונד דה רוטשילד. ברשות החברה שני היקבים הפעילים הגדולים והוותיקים בארץ, בזכרון יעקב ובראשון לציון ובנוסף שני יקבים חדשים, יקב קאיומי ברמת דלתון שבגליל העליון ויקב יתיר בתל ערד.
אזור בארץ – זכרון יעקב, ראשון לציון, גליל עליון ותל ערד.
יינות שייטעמו:
כרמל ברוט פרייבט קולקשן- יין מבעבע יבש, מרענן וארומאטי עם ניחוחות של ליים, תפוח עץ ירוק, ולחם קלוי. חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה.
הרכב זני: קולומבאר, שרדונה ו-ויונייה.
כרמל סלקטד ספרקלינג- יין נתזים לבן קל, צעיר, פירותי ומרענן, אלגנטי ומהנה, ארומאטי ושמח. היין בעל מתיקות עדינה טבעית וחמיצות טבעית מאוזנות, עם סיומת נקייה ומרעננת.
הרכב זני: 100% קולומבאר
כרמל פרייבט קולקשן ויונייה 2012- יין לבן חצי יבש המתאפיין במתיקות עדינה, כמעט Off Dry ורעננות, בסגנון פירותי קלאסי של ענבי הוויונייה עם ניחוחות של אפרסק, נקטרינה ומשמש וסיומת ארוכה. היין זכה במדליית זהב בתחרות Best Value 2013.
הרכב זני: 100% ענבי ויונייה
כרמל אזורית סוביניון בלאן גליל עליון 2012- יין לבן יבש המתאפיין בבשומות של חזרזר (Gooseberry), פסיפלורה ומינרלים. יין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת. היין זכה במדליית זהב בתחרות 'אשכול הזהב 2013'.
הרכב זני: 100% ענבי סוביניון בלאן.
כרמל ריזלינג כרם קאיומי 2011- יין לבן חצי יבש המתאפיין בבשומת של פריחת הדרים, תפוח עץ ירוק וליים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת. היין זכה במדליית זהב בתחרות 'אשכול הזהב 2013'.
הרכב זני: 100% ענבי ריזלינג. 
כרמל אזורית קברנה פרנק גליל עליון 2009- יין אדום יבש המתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובניחוחות של תותי יער, קסיס ועלי טבק. הוא בעל גוף בינוני עד מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. היין זכה במדליית זהב בתחרות Best Value 2013 ובמדליית כסף בתחרות 'אשכול הזהב 2013'.
הרכב זני: קברנה פרנק ומעט מלבק ופטי ורדו.
כרמל אזורית קברנה סוביניון שיראז גליל עליון 2009 – יין אדום יבש, המתאפיין בגוון ארגמני עמוק וניחוחות של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר. הוא בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
הרכב זני: קברנה סוביניון ושיראז.
כרמל אזורית מרלו גליל עליון 2009- יין אדום יבש, המתאפיין בגוון סגול עמוק וניחוחות של שזיף, קסיס ומנטה. בעל גוף מלא, מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ומאוזנת.
הרכב זני: 100% מרלו.
כרמל מדיטרניאן 2009- יין אדום יבש, בעל תפיסת עולם חדשה ומרתקת, המורכב משישה זנים ים תיכוניים. היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בבשומת של דובדבנים שחורים, תבלינים, עור וכמהין. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. היין שם דגש על אלגנטיות ואיזון בין הפרי לטאנינים ולרמות החומצה. היין זכה בציון 90 במגזין Wine Advocate של מבקר היין המוערך רוברט פרקר.
הרכב זני: קריניאן, שיראז, פטי ורדו, פטיט סירה, מלבק, ויונייה.
דברי היקב: היינן הראשי של היקב הוא ליאור לקסר. בשנים האחרונות עובר היקב מהפכה אמיתית שמכינה את היקב לעשורים הבאים. מרבית פעילויות היקב שבראשון לציון הועתקו אל היקב בזכרון יעקב. היכולות הטכנולוגיות הנמצאות כיום ביקב שבזכרון יעקב, מהוות את קדמת הייננות במדינת ישראל. כל זאת תוך כדי שמירה על המבנה והמסורת של האתר ההיסטורי בן 120 השנה.
 
יקב לוריא
בלב הגליל העליון במדרונות המערביים שלמרגלות הר מירון נטע יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים את כרמי הענבים הייחודיים של היקב הפרושים על כ200 דונם.  ייחודו של כרם יוסף  מתבטא בשילוב נדיר של שכבות אדמת בזלת, טרה רוסה וגיר בחלקה אחת. מבנה האדמה בכרם, גובהו הרב, הקרקע המנוקזת, האקלים הייחודי באזור, שיטות ההשקיה בטכנולוגיה מתקדמת, דישון אורגני (קומפוסט מייצור עצמי), יוצרים תנאים מצוינים לגידול ענבי יין איכותיים
אזור בארץ: גליל העליון
יינות שייטעמו:
לוריא רוסו 2011- לוריא רוסו מיוצא על בסיס זנים איטלקיים 70% (סנג'ובזהברברה) עם השלמה מהזנים המובחרים בכל שנת בציר. היין כמאפיינים המינרלים של אדמת הכרם (גליל עליון, מושב ספסופה), בעל בוקה עמוק, עשיר ועגול ומרגיש כפסיפס של טעמים וניחוחות פירותיים, הוא מתיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ומבוקבק ללא סינון.
הרכב זני: 50% סנג'ובזה, 20% ברברה, 20% סירה, 10% קברנה סובניון
לוריא שרדונה 2012 - היין תסס בחבית עץ מיוחדת והתבגר על משקעיו תוך כדי סיבוב של החבית על צירה למשך כשנה מה שהביא  לסינרגיה מושלמת בין היין למשקעים. לוריא שרדונה כאופי האדמה והכרם בעל מינרליות עשירה ומרגיש כפסיפס של ניחוחות פירותיים העטופים ברבדים של חמאתיות ושקדים.
הרכב זני: 100% שרדונה
לוריא טרסה 2011- היין כמאפיינים המינרלים של אדמת הכרם (גליל עליון, מושב ספסופה), בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב , היין תסס בנפרד והתיישן כשנה בחביות עץ אלון צרפתיות ומבוקבק ללא סינון. היין בעל גוון סגול עמוק, גוף מלא, טיבול מגוון עם טעם עשיר של פירות יער וסיומת ארוכה ונעימה.
הרכב זני: 70% קברנה סובניון, 30% קברנה פרנק
לוריא גראנד ויטל 2008- היין מיוצר מהענבים הטובים ביותר מהחלקות המובחרות בכרם יוסף סיידא. היין מורכב בעיקרו מקברנה סובניון, כשסוגי הענבים הנלווים משתנים בהתאם לשנת הבציר, לוריא גרנד ויטל כאופי האדמה והכרם, בעל גוף עשיר ומרקם אלגנטי ומורכב. היין מתיישן במשך כשנתיים בחביות אלון צרפתי ומבוקבק ללא סינון.
הרכב זני: 70% קברנה סובניון, 20% שירז, 10% מרלו.
דברי היינן גידי סיידא: יינות היקב מדגישים את איכות הכרמים וייחודם בשונות בטעמים בגיוון היינות ובאיזון מופלא. 
 
יקב פסגות
יקב פסגות הינו יקב בוטיק מאזור בנימין שמצפון לירושלים. היקב מייצר כ200,000 בקבוקים שרובם הגדול לייצוא. יינות היקב נמכרים בלמעלה מ10 מדינות ברחבי העולם. יינות היקב זוכים בפרסים ומדליות בתחרויות היין היוקרתיות בעולם. יינות האיכות של היקב מיושנים במערה עתיקה מתקופת בית שני. המערה נמצאת תחת כרמי היין, ובה נשמרים נתוני לחות וטמפרטורה אופטימליים ליישון יין. ליקב מרכז מבקרים מהמושקעים בישראל בו מתואר תהליך ייצור היין יחד עם ההיסטוריה הייחודית של האזור והכל במיצגי מולטימדיה מתקדמים.
אזור בארץ: בנימין, מצפון לירושלים
יינות שייטעמו:
פסגות שרדונה 2012- שרדונה פירותי להפליא, אך גם עמוק ובעל עוצמה לאחר שהות של 7 חודשים מלאים בחביות צרפתיות חדשות. היין הלבן המושלם לליל קיץ ישראלי.
הרכב זני: 100% שרדונה
פסגות אדום 2011- בלנד בורדולזי קלאסי, קברנה, מאלו, רברנה פרנק ופטי וורדו. יין הדכל דל היקב, יין המשלב אלגנטיות עדינה עם עומק ועושר מדהים של טעמים וארומות  יין למביני יין.
פסגות קברנה סובניון 2011- קברנה בדיוק כמו שקברנה צריך להיות. יין  עוצמתי, טעמי שוקלד וטבק מודגשים, אפטר טייסט ארוך. יין ש"הולך" איתך במשך היום.
הרכב זני: 100% קברנה סובניון
פסגות פורט - הפורט של פסגות לא זקוק להמלצות ותיאורים. כל חובב פורט מתחיל מכיר את היין. הפורט הטוב בישראל. נקודה.
 
יקב קדש ברנע
יקב קדש ברנע הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2000 ע"י נירה ואלון צדוק ממקימי מושב קדש ברנע (ניצני סיני) שברמת הנגב. היקב חרת על דיגלו את העשייה האקולוגית. בגידול הגפנים ובייצור היין. ביקב מייצרים יינות מזנים אדומים ולבנים כשרים למהדרין.
אזור בארץ: רמת הנגב
יינות שייטעמו:
קדש ברנע מדבר אדום 2009- יין אדום יבש
הרכב זני: 50% קברנה סוביניון, 35% מרלו, 15% פטיט ורדו
קדש ברנע נגב 2010- יין אדום יבש
הרכב זני: 50% קברנה סוביניון, 30% שיראז,20% קברנה פרנק
יין שיושק:
קדש ברנע רוזה 2011- יין חצי  יבש בעל צבע ורוד-כתמתם מענבים שנבצרו בכרם קדש ברנע בבציר ידני. היין רענן צעיר ופרחוני. חומציות מאוזנת. מורגשים טעמי אשכולית, פירות יער ואפרסק.
הרכב זני: 100% קברנה פרנק
דברי היינן יוגב צדוק: על מנת ליצור יין חצי יבש בעל גוון ורוד– כתמתם: 1.הקליפות הושרו במשך 12 שעות עם הנוזל על מנת לקבל את הגוון הרצוי.2 לאחר מכן הופרדו הקליפות מהנוזל בתהליך התסיסה נמשך שבועיים שהופסק ע"י קירור . סה"כ תהליך ייצור היין נמשך כחצי שנה.
 
יקב קטלב
יקב איכות – בוטיק שנוסד בשנת 1998 בו מייצרים יינות קברנה סוביניון ומרלו וכן יין בלנד הניקרא "ואדי קטלב." יינות היקב מאופיינים בצבעים כהים ועזים ובארומות מצוינות, בחומציות מאוזנת ובאלכוהול גבוה. היינות בעלי גוף מלא ולא עברו כלל סינון אלא בתהליך טבעי של שפייה בין חבית לחבית. ליקב כמה סוגי יינות בהם על טהרת הזן וכאלה בערבוב בין הזנים. לכולם מכנה משותף ליצור הרמוניה של טעמים מיינות איכות וללא פשרות.
אזור בארץ: הרי יהודה, לא רחוק ממערת הנטיפים
יינות שייטעמו:
קטלב נס הרים 2010- בלנד ייחודי ליקב. יין טעים, מאוזן והרמוני בעל ארומות וטעמים של פרי שחור, צבע מדהים, עוצמתיות ומגע של משי, הרבה עניין.
הרכב זני: 50% מרלו, 50% פטי וורדו.
וואדי קטלב 2010- בלנד איכותי ומורכב. יין אדום יבש המאופיין בגוף מלא ועשיר, צבע כהה ביותר, טעמים פירותיים דומיננטיים וחומציות מאוזנת. הייין עבר יישון של 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
הרכב זני: 40% קברנה סובניון, 30% מרלו, 20% פטי וורדו, 10% קברנה פראנק
דברי יינן היקב יוסי יתח : "יופי של יין"
 
יקב רות
יקב רות הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2001 על ידי היינן טל מאור במושב הולדתו כפר רות, מוותיקי היישובים בשפלת יהודה. ביקב רות מייצרים יינות איכות אדומים מהזנים קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ומלבק, תוך הקפדה יתרה על כל הפרטים הקטנים. החל מגידול הענבים בחלקות מובחרות באזור שפלת והרי יהודה, הבציר הידני, ברירת הענבים המוקפדת וכלה בשימוש בידע וטכנולוגיה מתקדמים בשלבי ייצור היין עצמו.
אזור בארץ: שפלת יהודה
יינות שייטעמו:
רות יין קינוח 2010- יין קינוח מתוק העובר תהליך מיוחד בו מוסרת קליפת הענב בשלב מוקדם של הייצור וכך מתקבל צבעו הענברי וטעמו הקליל בעל ארומות שקדים ועץ קלוי.
הרכב זני: 100% קברנה סוביניון
יינות שיושקו:
רות רזרב 2010- יין עשיר ומסוגנן, בעל גוף מלא ועושר פרי מאוזן והרמוני. ניחוחות וניל, עץ קלוי ופרי היוצרים קשת ריחות מרתקת.
הרכב זני: 60% קברנה סוביניון  ו 40% מרלו, זמן יישון בחבית: 24 חודשים.
רות אלגנט 2010- יין עשיר ורב גוני, המשלב היטב בין הזנים המרכיבים אותו- קברנה סוביניון, מרלו ומעט שיראז בעל ניחוחות של פרי בשל ושופע, שזיף ופירות אדומים משולבים באלגנטיות עם שוקולד ועשבי תיבול.  יין מלא אך מאוזן, בעל מיצוי פרי מצוין וחמיצות מאוזנת, טאנין בשל וסיומת ארוכה. יין מענבי קברנה סוביניון, מרלו ושיראז, זמן יישון בחבית של 18 חודשים.
הרכב זני: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז
דברי היינן, טל מאור: יקב רות שם לו למטרה לייצר יינות איכות אדומים מכרמים נבחרים באזור יהודה, יינות היקב מיוצרים תוך הקפדה על איכות ומורכבות ושמירה על הטעם הייחודי המותאם לישראל.
 
יקב רמת הגולן
יקב רמת הגולן מציין השנה יומולדת 30. היקב, שחרט על דגלו את קידום תרבות היין בישראל, לא מפסיק להציב סטנדרטים גבוהים בענף היין הישראלי. מיד עם הקמתו הוא הפך לשם דבר ולסמן של מובילות ואיכות בארץ ובעולם – בכל הקשור ליין ישראלי בפרט וליין בכלל. תארים שניתנו לא מזמן, כמו - היקב הטוב ביותר בעולם בתחרות Vinitaly 2011 ויקב העולם החדש הטוב ביותר בתחרות wine Star סטאר של מגזין  Wine Enthusiast לשנת 2012 - אינם מובנים מאליו מבחינתנו. ועם כל זאת, יש לנו עוד הרבה מה ללמוד, ואנחנו עושים את זה עם הרבה אהבה ותשוקה. לא פחות.
אזור בארץ: רמת הגולן
יינות שייטעמו:
רמת הגולן גמלא השמורה ברוט NV
הרכב זני: 50% שרדונה ו-50% פינו נואר
רמת הגולן גמלא שרדונה 2012
הרכב זני: 100% שרדונה  
רמת הגולן ירדן פינו נואר 2009
הרכב זני: 100% פינו נואר
רמת הגולן ירדן 2T 2009
הרכב זני: טוריגה נסיונל וטינטה קאו
רמת הגולן גמלא סירה 2010
הרכב זני: 100% סירה
רמת הגולן ירדן 2008- יין מתוק מחוזק, יימכר במחיר מיוחד במהלך הפסטיבל
הרכב זני: טוריגה נסיונל וטינטה קאו.
טרום השקה וחשיפה עולמית של יין חדש- הפתעה!!
 
יקב רקאנטי
יקבי רקנאטי הוקמו בשנת 2000 ע"י קבוצה של אוהבי יין בראשותו של לני רקנאטי במטרה להקים יקב חדש אשר ייצר יין ישראלי איכותי ממדרגה ראשונה וללא פשרות, אשר ישווק במחירים הוגנים לצרכן. 
אזור בארץ: עמק חפר
יינות שייטעמו:
רקנאטי שרדונה 2012- יין רענן ואלגנטי בעל גוף מלא וניחוחות וטעמי פירות טרופיים, לימון ואשכולית לבנה, המלווים בארומת תבלינים ועץ אלון.
הרכב זני: 100% שרדונה
רקנאטי רוזה 2012- יין פירותי, מלא חיים ומרענן השופע ארומה בגוני תות שדה טרי, הדרים ואפרסק לבן. הענבים נבצרו ברמת סוכר נמוכה יחסית במטרה ליצור יין רוזה קלאסי, פירותי ורענן, השומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול.
הרכב זני: 80% ברברה, 20% מרלו
רקנאטי רזרב קברנה סוביניון "כרם לבנון" 2010- יין קברנה סוביניון מורכב ושופע, עשיר בטעמי פירות יער, שזיף שחור, אגוזים ועשבי תיבול ים תיכונים. ליין טאנינים רכים, עגולים ועדינים, גוף מלא ועשיר, חמיצות גבוהה מאוזנת וסיומת ארוכה המשאירה בפה טעמי פירות יער ותבלינים למשך זמן רב. היין התיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובוקבק לאחר סינון גס בלבד.
הרכב זני: 100% סובניון
רקנאטי רזרב סירה-ויונייה 2011- שילוב מעט ענבי ויונייה בענבי סירה נהוג בעמק הרון מזה מאות שנים.  ענבי הויונייה מוסיפים מורכבות ארומטית, "מרככים" במעט את הסירה המחוספסת ואפילו תורמים לשמירה על הצבע האדום-סגול העז של הסירה במהלך התבגרות היין, ויוצרים יינות אלגנטיים ומורכבים במיוחד.
הרכב זני: 97% סירה, 3% ויונייה.
רקנאטי רזרב פטיט סירה-זינפנדל 2011- יין יוצא דופן זה הינו ממסך ייחודי ליקבי רקנאטי. היין הינו עסיסי ועז טעם, עשיר בצבע סגול כחלחל עמוק, ובטעמים וניחוחות בגוני פירות יער ושוקולד, תבלינים ואגוזי מלך.
הרכב זני: 95% פטיט סירה, 5% זינפנדל
דברי היקב: אנו מביטים כיום אחורה על ההישגים בשנים הראשונות בגאווה ובסיפוק אך איננו נחים על זרי הדפנה, וממשיכים לטפח כרמים חדשים, לבצע מחקרים בתחום החקלאי והיינני, והחשוב מכל- ליצור יין באהבה גדולה, תוך שאיפה לשיפור מתמיד ולביטוי מרבי של ה"טרואר" הארץ ישראלי הנפלא העומד לרשותנו. 
 
יקב שילה
יין תמיד היה חלק מהמסורת היהודית, ושפע הגתות מתקופת המקרא אשר התגלו באזור בו שוכן היום הישוב שילה הן הבסיס הטבעי ליקב שילה המודרני. יקב שילה הוקם בשנת 2005 והוא משקיף על הנוף המרהיב של נחל שילה והרי יהודה. היקב מייצר יינות איכותיים תוך שילוב של אהבת האדמה עם  טכנולוגיות מתקדמות ומקצוענות בלתי מתפשרת בניהולו של היינן עמיחי לוריא. יינות יקב שילה זוכים להצלחה אצל אניני טעם ומבקרי יין בישראל ובעולם, ואף זכו במדליות זהב בתערוכות ישראליות ובינלאומיות.
אזור בארץ: הרי יהודה
יינות שייטעמו:
שילה לג'נד 1 2010- יין ממסך שהשתבח בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות בנפרד במשך 8 חודשים וביחד עוד 8 חודשים. צבע עמוק, סגול ושחור. ארומות עוצמתיות של שזיפים ופירות יער, בוקה מורכב של ושוקולד. טעמי פרי בשל ועוצמתי. יין דומיננטי עם גוף בינוני, עם סיומת ארוכה ונעימה. היין ימשיך וישתבח היטב בשנים הקרובות.
הרכב זני: ממסך ייחודי של  ,40% פטיט סירה 35% פטי ורדו ו  25% שיראז.
שילה לג'נד 2 2010- יין ממסך שהשתבח בחביות עץ אלון צרפתיות בנפרד במשך 6 חודשים וביחד עוד 10 חודשים. צבע עמוק, בורדו ואדום. ארומות עוצמתיות של תות ופטל, בוקה עשיר ומורכב של טבק ותבלינים. יין פרותי ועוצמתי, דומיננטי עם גוף בינוני וסיומת ארוכה ונעימה. היין ימשיך וישתבח היטב בשנים הקרובות.
הרכב זני: ממסך ייחודי של  ,70% קברנה סוביניון 25% קריניאן ו  5% סנג'ובזה.
שילה פורט 2010- יין קינוח אדום
הרכב זני: 100% שיראז
על היינן עמיחי לוריא: מהייננים המוערכים בישראל. לעמיחי הייתה תמיד תשוקה לייצור יין. כאשר הגיע ליקב שילה בשנת 2005 הוא התמסר מיד למלאכת הכנת היין בתאווה גדולה. בניהולו זוכים יינות יקב שילה במדליות זהב ובהערכה רבה, אשר  מוכיחות את יכולתו לעבוד עם זנים מגוונים וליצור יינות איכותיים שנה אחרי שנה.
 
יקב תבור
יקב תבור הוקם בשנת 1999 על ידי ארבע משפחות כורמים מכפר תבור. בבעלות היקב כרמי ענבים באזור כפר תבור,  הגליל העליון ורמת הגולן על אדמות משובחות. היקב, הממוקם בכפר תבור, מייצר מיליון בקבוקים בשנה בארבע סדרות ברמות מחיר שונות. יקב תבור, יושב למרגלות הר תבור, מקום בו נפגשים סוגי אדמה פורייה, רוח טובה, כרמים ואנשים שמכינים יין מצוין.  
אזור בארץ: כפר תבור
יינות שייטעמו:
תבור אדמה וויונייה 2012- יין עשיר המשלב טעמי משמיש ואפרסק עם נגיעות של פרחוניות קלה. ליין צבע זהוב בהיר ומומלץ לשתות אותו כשהוא טרי וצעיר ומבטא בצורה הטובה ביותר את אופיו המפתה והשופע.
הרכב זני: 100% ענבי וויונייה
תבור אדמה רוסאן 2012- יין קל ופירותי, משלב ארומות וטעמים של הדרים, תפוחים ופירות טרופיים ובעל חמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת.
הרכב זני: 100% ענבי רוסאן
תבור אדמה סוביניון בלאן גיר 2011- אחד היינות המובילים של יקב תבור מזה כמה שנים. סוביניון בלאן הוא זן ענבים מתאים לאקלים ולאופי הישראלי. קשת ניחוחות רעננה שנעה מפירות הדר כגון אשכולית ולימון ועד לפירות טרופיים כגון גויאבה פסיפלורה, לצד גוף קליל ופריך, הופכים אותו ליין אידיאלי לשתייה בימי קיץ חמים. ליין טעמים מורכבים,  הוא נקי ורענן ומשאיר סיומת נעימה בחיך. היין נעשה ללא מגע חבית על מנת להביא את  טעמי הכרם לבקבוק
הרכב זני: 100% סובניון בלאן
תבור אדמה שיראז 2010- יין בעל צבע ארגמני עמוק וטעמים אופייניים לזן השיראז אשר משלבים פטל, תותי עץ טריים וסיגליות. 12 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתיות הוסיפו ליין רמזים של עץ ארז ואלון.
הרכב זני: 90% שיראז, 10% קברנה סוביניון
תבור אדמה וו קברנה סוביניון פטיט סירה 2010- יין בעל צבע ארגמן עמוק, גוף מלא וחמיצות מאוזנת המובילים לסיומת עסיסית ונעימה. ליין טעמי דובדבנים שחורים בשלים ופטל בגוון ריבתי עשיר אשר מלווים בטעמי חבית בגווני וניל וקפה.
הרכב זני: קברנה סוביניון ופטיט סירה
תבור פנינים אדום- היין הינו קל ופירותי, ומשלב שלל טעמים וארומות של פירות יער אדומים טריים. ליין צבע דובדבן בוהק, וחמיצות נעימה המשתלבת עם מתיקות הפרי הטבעית ובעבוע עדין.
הרכב זני: 100% קברנה סוביניון            
תבור פנינים לבן- יין קליל ונעים, עשיר בטעמי אפרסק ומלון עם רמזים לפירות טרופיים ופרחים.
הרכב זני: 40% גוורצטרמינר, 60% ויוניה
דברי היינן אריה נשר: היינות שלנו מיוצרים מענבי החלקות המובחרות בכרמים המשובחים ביותר שאנו מגדלים ומטפחים. תהליכי הייצור ביקב מוקפדים ומתקדמים ביותר ואנו מעניקים תשומת לב מיוחדת לכל סדרת יין. טיפוח הכרמים, גידול זנים מיוחדים ותהליכי הבציר והכנת היין מלווים באהבה לענבים, לתרבות היין ולחוויית השתייה.
יקב תניא
יקב תניא הנו יקב משפחתי שהוקם בשנת 2001 על ידי יורם כהן ונקרא כשם בתו. השם תניא נלקח מתוך הגמרא "תניא אמר רבי ישמעאל" וכן בעוד מקומות רבים בתלמוד. סדרות היין גם הן על שם ילדיו של כהן. אליה, הלל, אנוש ועברי. היקב שהחל את דרכו עם כ-800 בקבוקים בשנת 2002 כיקב משפחתי וחלוקה לחברים, ציין בשנת 2007 גידול מרשים של כ-30,000 בקבוקים בשנה.
אזור בארץ: ארץ בנימין
יינות שייטעמו:
תניא הלל קברנה סובניון 2010+2009- היין בעל מאפיינים של טעמי שוקולד מריר, אוכמניות ופירות יער בשלים, גוף מלא וסיומת ארוכה.              
הרכב זני: 90% קברנה סובניון, 10% פטי וורדו
תניא הלל מרלו 2009- יין חדש בסדרה. בעל טעם פירותי מאוד, קלאסי לזן, וגוף מלא.                                 
הרכב זני: 100% מרלו
תניא אליה קברנה מרלו 2009- בלנד בורדולזי. היין התיישן 18 חודשים בחבית עץ אלון צרפתי. יין פירותי בתוספת פלפל שחור ותבלינים מקומיים.
הרכב זני: 70% קברנה סובניון, 30% מרלו
תניא עברי בלנד 2010+2011- סדרה חדשה. יין שחור עמוק באף דובדבנים, תבלינים מקומיים ופלפל שחור. בפה פרי שחור טרי טאנינים בינוניים וסיומת ארוכה.            
הרכב זני: 33% מרלו, 33% קברנה, 34% שירז
דברי היינן יורם כהן: שתו ותהנו.
 
יקב תשבי
יקב תשבי הוא יקב משפחתי, נוסד ב- 1984 ע"י יונתן ונילי תשבי. כיום כל המשפחה מעורבת בהפעלת היקב. ליקב מספר סדרות יינות: סדרת תשבי, סדרת אסטייט וסדרת רזרב. בנוסף ליקב יש את ליין המוצרים Fine Food by Oshra Tishbi – שמן זית, קונפיטורות פרי ויין, ריבות יין ודבש. יקב תשבי הוא היבואן הבלעדי בארץ של חברת השוקולד "ולרונה" הצרפתית. הטעם של מוצרי "ולרונה" קיבל הכרה, הן מאנשי מקצוע והן מאניני שוקולד והוא השוקולד של השפים הטובים בעולם, ייחודי מורכב...בשתי מילים, יוצא דופן.
אזור בארץ: זכרון יעקב
יין שיושק:
תשבי אסטייט קריניאן  2007 כרם בוגר 45 שנה סינגל ויניארדס- ענבי יין זה נבצרו בבציר ידני. היין הופק מהמיץ הראשוני של הענבים. שהה במשך כ- 12 חודשים בחביות עץ אלון. ניחן בהרמוניה של טעמי שזיף, פטל שחור, טבק, פירות יער, שוקולד מריר ודובדבן. היין טוב לשתייה מעתה ובעל פוטנציאל יישון ארוך במקום חשוך וקריר. היין לא עבר סינון והצללה וייתכנו בו משקעים.
הרכב זני: 100% קריניאן
על היינן גולן תשבי: גולן גדל עם היקב והיקב גדל בזכותו. כשהחליטו להקים מזקקה במקום, הוא נסע לקוניאק שבצרפת, למד את שיטת הזיקוק "אלמביק” ויישם אותה לעשיית ברנדי המיושן בחביות עץ אלון. בזכות הברנדי זכה היקב לכבוד גדול בארץ ובעולם ובתואר הברנדי הטוב בעולם בתחרות ה- ” IWSC “ שנערכה בלונדון. היקב שומר על גודל ואיכות לאורך השנים, ועובד על שיפור הכרמים באופן שוטף. בקרוב גם תוקם מאפייה ללחמי שאור איכותיים. שילוב של יין, שוקולד ואוכל איכותי מקנה חוויה לכל החושים.

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines