יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » סופלה שוקולד חם/ פודנט


סופלה שוקולד חם/ פודנט


02/08/2013
"לא משנה איך תקראו לתענוג הזה" אומרת הודיה קליף, עורכת מדור האוכל של מורשת, "מדובר באותה כפית שמתפרצת במתיקות ושלמות לצד גלידת וניל".


האתגר האמיתי הוא סופלה פרווה שלא נופל בטעמו מסופלה חלבי, לקינוח שבתי במיוחד.
נסו ותתמכרו.
סופלה שוקולד חם/ פודנט
מצרכים
60 גרם מחמאה
200 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
3 כפות סוכר שהמסנו במעט מים רותחים
2 ביצים + 2 חלבונים
2 כפות קמח
כף ליקר קפה/שוקולד
ההכנה
ממיסים באש נמוכה את המחמאה וכשזה נמס מוסיפים את השוקולד עד להמסה מלאה.
מורידים מהאש ומוסיפים את הסוכר הנמס ומערבבים היטב
מוסיפים את הביצים והחלמונים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב מהיר ורציף (על מנת לא לקבל חביתה).
מוסיפים את הקמח והליקר ומערבבים רק עד שאלו נבלעים.
למזוג את התערובת לכלים המתאימים לסופלה (חרס/חד פעמי)
לאפות בתנור שחומם מראש 170-180 למשך 6-8 דקות (תלוי בתנור).

איך יודעים שהסופלה מוכן?
הסופלה צריך להיות אפוי בצדדים ורוטט במרכז.
אפשר לאפות בפעם הראשונה סופלה אחד ולבדוק את זמן האפייה המתאים לתנור שלכם.
זהירות אפיית יתר, תניב עוגת שוקולד יבשה .
לפני ההגשה לחמם מעט, לפזר אבקת סוכר ולהגיש לצד כדור גלידה.
שבת שלום

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines