יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » חלות לשבת


חלות לשבת


27/12/2013 מאת: הודיה קליף  
לא משנה אם אף פעם לא אפיתם או אם אתם אלופי האפייה - את המתכון הזה לחלה אתם חייבים לנסות. לא רק כי הוא טעים ופשוט להכנה, אלא גם מפני שהוא מלווה בטיפים וטריקים לעבודה עם שמרים, שיבטיחו חלות מעולות לכבוד שבת. הודיה קליף תלווה אתכם עד שהחלות יעלו על שולחן השבת


כמה כללים וטיפים להצלחה בטוחה:
 
החומרים - תמיד מתחילים עם היבשים.
שמרים - לא אוהבים מלח ושומן, לכן נוסיף אותם בסוף.
ביצים - נותנים רכות ואווריריות לחלות.
בצק - התפחה כפולה, הראשונה עד להכפלה של הבצק, השנייה כ-40 דקות.
מים - בצק שיש בו יותר מדי נוזלים לא יתפח טוב, ובצק שחסרים בו נוזלים ייצא קשה.
לישה - לפחות 8-10 דקות כדי לפתח את רשת הגלוטן.
החלה מוכנה כשהתחתית שלה חומה ומשקלה קל (כתוצאה מאידוי הנוזלים).
 
מתכון ל-2 חלות שבת גדולות
.
המצרכים:
 1קילו קמח מנופה
- 2כפות שמרים
בין 1/2 ל-3/4 כוס סוכר לפי טעם אישי
 3ביצים
בין 2 ל-2 וחצי כוסות מים חמים
- 2/3כוס שמן
- 1כף מלח
ביצה להברשה, שומשום וקצח.
 
ככה נראה בצק אוורירי
 
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר.
מוסיפים ביצים, מים וחצי מכמות השמן ולשים הכול יחד עד לקבלת בצק.
לאחר מכן מוסיפים את חצי כמות השמן שנשארה לאט לאט עד שהשמן נבלע לגמרי בבצק.
ולבסוף מוסיפים את המלח.
לשים את הבצק כ-8-10 דקות, ומתקבל בצק רך ונעים אך מעט דביק.
משמנים מעט את הבצק ומניחים לתפיחה במקום חמים עד להכפלה.
(אם מכינים כמות כפולה זה הזמן להפרשת חלה)
מחלקים את הבצק ל-2, וקולעים מכל חתיכה צמה.
מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה ומברישים בביצה.
לאחר 10 דקות (שהביצה התייבשה) מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת 20-40 דקות.
מברישים את החלה שוב בביצה.
מפזרים שומשום / קצח או מה שאוהבים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
ואופים עד שהחלות זהובות וקלות (30-40 דקות).
מצננים על רשת.
 
            
 
שבת-שלום!
רשימת התגובות  
שמרים יבשים - הודיה , 09/01/2015
הכמות מתייחסת לשמרים יבשים
בהצלחה.
שאלה דחופה - לילי, 16/12/2014
כמות השמרים שבמתכון זה לשמרים יבשים או לחים??
מתכון מדהים! - הדס, 24/09/2014
אני מכינה את המתכון הזה כבר מלא וכל הזמן קוצרת מחמאות.
אני רוצה להגדיל כמות לחג, אז פשוט להכפיל או שיש מתכון אחר ל2 קילו?
קמח מלא - נעמי, 30/05/2014
אפשר להכין עם קמח מלא?
הודיה, תודה! - אחת בלי נסיון בכלל, 09/01/2014
אני נשואה כבר 12 שנה ומעולם לא אפיתי חלות, ''רק ביסודי , לכבוד הבת מצוה, עם המורה שעשתה הכל והתלמידות הסתכלו... ''
בזכות העידוד בפתיחת הדף,
העזתי לנסות בפעם הראשונה...
הכנתי כמות קטנה , שמתי בתבניות קטנות-אישיות, ויצאו לחמניות מ-ע-ו-ל-ות!
קלעית חלות - זיוי, 06/10/2013
זה בסדר כבר מצאתי סרטונים לקליעה תודה רבה [:
קליעת החלות - זיוי, 06/10/2013
לפי התמונות זו לא קליעה רגילה של צמה האם יש לכם סרטון המראה את קליעת החלות תודה רבה שבוע טוב ומתוק [:
מנצח! - תמר, 02/08/2013
האמת שאני סקפטית לגבי המתכונים שנראים נורא קלים להכנה אבל במציאות זה יוצא אחרת לגמריי, פה הכנתי כמו שכתוב ויצא פיצוץ!!!
תודה
וואו!!! יצא טעים!! בפרוש מתכון מנצח. - נעמה, 28/07/2013
תודה

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines