יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » מתכון דגים בנוסח מרוקו


מתכון דגים בנוסח מרוקו


18/10/2013
המתכון שיענג לכם את שולחן השבת, דג מרוקאי (מתאים גם לאשכנזים) עסיסי עם רוטב טעים וסמיך, רק לנגב עם חלה טרייה.


1 ק"ג פרוסות נסיכת הנילוס\פילה אמנון.
צרור כוסברה קצוצה גס.
צרור פטרוזיליה קצוצה גס.
7-6 שיני שום חתוכות לפרוסות.
2 תפו"א בינוניים חתוכים לפרוסות.
2 פלפלים אדומים \ ירוקים חריפים.
150 גרם גרגירי חומוס מבושל.
1 כף פפריקה מתוקה.
1 כף פפריקה חריפה.
1/4 כפית כורכום.
2\1 כף תבלין לדגים.
2\1 כפית בהרט.
1/2 1 כוס שמן.
מלח לפי הטעם
1. לנקות את הדגים היטב. לפזר עליהם, מלח גס ומיץ מלימון שלם, ולהניח בקערה כחצי שעה.

2. לפזר בסיר דגים את פרוסות התפו"א יחד עם החומוס, פרוסות השום, התבלינים והפלפלים החריפים. למלא את הסיר במים כפול מגובה התכולה ולהביא לרתיחה.
3. כשהתפו"א מתרככים, לשטוף את הדגים משאריות המלח והלימון ולפזר את פרוסות הדגים בעדינות בתוך הסיר.
4. להוסיף לסיר את השמן יחד עם הכוסברה והפטרוזיליה, ועם כף לפזר בעדינות את הרוטב מעל הדגים כדי שיקבלו את הצבע.
5. לבשל על אש בינונית עם מכסה פתוח עד שהרוטב מסמיך.
מוזמנים לטעום לפני שבת, עם חלה טרייה  – טועמיה חיים זכו.

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines