גם היום משתמשים בתנור אבנים, ונמצא תנורים כאלו בפיצריות או במאפיות. פיתות או פוקצ'ות ולחמים שטוחים צריכים אפיה קצרה בחום גבוה, המגיע אף ל - 300 מעלות ובעזרת תנור הלבנים ניתן להגיע ולשמור על חום זה. היום ניתן להגיע לאפקט דומה באפייה הביתית, בשימוש באבן הנקראת אבן שמוט, שניתן להשיגה במספר רוחבים ועובייה כ 2.5 סנטימטר . כחצי שעה לפני שרוצים לאפות, מניחים את האבן בתחתית התנור ומפעילים את התנור לחום הגבוה ביותר שלו. בזמן זה האבן אוגרת חום ומעלה את הטמפרטורה של התנור. לאחר שהאבן חמה מניחים את המאפה על האבן עצמה ואופים במשך 5-7 דקות. בצורה זו נקבל מאפה נוקשה מבחוץ ורך מבפנים.