יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך






אוכל

דף הבית » אוכל » כשרות עדכונים מנהגים ועוד... » לחם שמן


לחם שמן


23/02/2010
בפרשה נאמר: "וחלת לחם שמן אחת ורקיק" מהו לחם שמן? הסבר קצר ומתכון פחזניות פשוט מעולה. רעיון נהדר לשולחן השבת.


"וככר לחם אחת וחלת לחם שמן אחת ורקיק אחד מסל המצות אשר לפני ה'" (פרשת תצווה. שמות פרק כ"ט פסוק כ"ג)
כחלק מההקדשה של  אהרון ובניו לעבוד במשכן אחת הפעולות הייתה הנפה של לחם, לחם שמן ורקיק. 
 
נשאלת השאלה מהו לחם שמן ? רש"י במקום כותב בפירושו "ממין הרבוכה". ושפתי חכמים מוסיפים " שהוא מורה על ריבוי שמן שבתוכה כלומר רבוכ' משום שניתן שמן ברבוכה כנגד החלות והרקיקים" . כלומר זהו בצק שנעשה בערבוב של קמח ושמן בשונה מהחלה והרקיק שעשו אותם ללא שמן.
 
גם היום אנו מכירים בצק המכונה "בצק רבוך" (בצרפתית PATE A CHOU
בצק שמרכיביו הם מים , שומן (מחמאה או חמאה), קמח וביצים. בצק זה הוא הבסיס לפחזניות או פחזניות האקלייר   המוארכות אותם אנו מוקירים
 
פחזניות במילוי קצפת ובציפוי שוקולד (מתכון ל 30 פחזניות ביס)
חומרים:
100 גרם מחמאה או חמאה
250 מ"ל מים
150 גרם קמח רגיל מנופה  
כפית וחצי סוכר
רבע כפית מלח
4 ביצים טרופות גודל L
 
מילוי:
1 קצפת ריץ'
1 פודינג קרם וניל
חלב או מים ע"פ הרשום על השקית
 
1 חבילה של 100 גרם שוקולד מריר
 
אופן ההכנה:
 
·         מחממים תנור ל 190 מעלות
·         שמים בקערת המיקסר  קמח סוכר ומלח (נשתמש בוו גיטרה של המיקסר)מעט מערבבים.
·         מרתיחים מים עם המחמאה, חשוב לשים לב שהמחמאה תימס מהר בלי שיותר מידי מים יתאדו.לאחר שרתח, מעבירים ל קערת המיקסר  ומתחילים לערבב  עם הקמח בהתחלה מהירות בינונית ולהעלות לגבוהה. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת, בכדי להכניס לבצק כמה שיותר אוויר. הביצים צריכות מעט להתבשל אך לא להפוך את הבצק לבצק קשה מידי. העיסה מוכנה כאשר היא מבריקה ומספיק סמיכה, כדי שאם ננער את הכף העיסה תיפול.
·         דרך נוספת לבדוק, היא לקחת כמות קטנה ולמתוח בין שתי אצבעות אם הבצק נמתח, אזי הוא טוב אם הוא נקרע יכול להיות שיש להוסיף עוד ביצה.
·         שמים על תבנית האפייה נייר אפיה
·         מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזליפים בצורת עיגולים קטנים בקוטר של 3 סנטימטר (הקוטר אותו תזליפו יישאר זה רק יתנפח). יש לשמור על מרווחים בין זילוף לזילוף
·         מכניסים ל-13 דקות  לתנור עד שהפחזנייה עלתה והשחימה. מוצאים ומקררים.
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines